1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Poliisi: Porin karhu siirtynyt Tahkoluodon saarille

Karhun synnyttämä vaaratilanne ei ole enää yhtä akuutti. Ohi tilanne ei kuitenkaan ole, poliisi sanoo.

Paikalle sattunut Jan Wessberg onnistui taltioimaan karhun Porin Tahkoluodon öljysatamassa 8. kesäkuuta 2013. Kuva: Jan Wessberg

Porissa on jatkettu aamusta saakka aggressiivisen ja liikkeissään arvaamattoman karhun kiinniottamista.

Alkuillasta saatujen havaintojen perusteella karhu olisi suuntamassa kulkuaan uiden Tahkoluodon pohjoispuoleisille pikkusaarille. Poliisin mukaan on mahdollista, että se jatkaa matkaansa sieltä mantereelle ja pois ihmisten ilmoilta.

Poliisi kertoi lauantai-iltana, että avuksi karhun paikantamiseen otetaan helikopteri.

Karhun synnyttämä vaaratilanne ei ole enää yhtä akuutti kuin aiemmin lauantaina. Ohi tilanne ei kuitenkaan ole.

Täysikokoinen karhu ui aamulla Porin Tahkoluodon öljysatamaan ja pääsi pois aidatulta satama-alueelta. Porin poliisi on siitä lähtien jatkanut karhun jäljittämistä. Iltapäivällä karhusta saatin havaintoja, kun sen törmäili vauhkona tien yli Tahkoluodon ja Reposaaren välisellä tieosuudella. Alue on noin 30 kilometrin päässä Porin keskustasta.

Paikalle on tullut uteliaita, mutta parempi olisi, jos uteliaita ei tulisi

Pentti Lehtimäki

Karhusta on tehty lauantain aikana useita havaintoja, mutta sitä ei ole pystytty hätistelemään pois tai ampumaan.

Poliisin lisäksi karhua jäljittävät karhukoirat ja riistanhoitoyhdistyksen asiantuntijat.

Karhun kiinniotto-operaation tiedotusvastuussa aiemmin päivällä ollut rikoskomisario Pentti Lehtimäki korosti, että yleisön on pysyttävä alueelta poissa, koska karhu on täysin arvaamaton, hädissään ja aggressiivinen.

- Paikalle on tullut uteliaita, mutta parempi olisi, jos uteliaita ei tulisi. Jos päädytään karhun kaatoon, aseet ovat järeitä, eikä yleisöä kaivata paikalle.

Satakunnan poliisilaitos lähetti päivällä karhusta varoittaakseen myös vaaratiedotteen. Karhun lähietäisyydellä oli tuolloin mm. täynnä ihmisiä oleva leirintäalue.