Poliisi: Baanalla riehuneella useita aseita

Poliisi havaitsi miehen, jolla oli toisessa kädessä ampuma-ase ja toisessa veitsi. Mies ei luopunut aseistaan. Lopulta poliisi ampui MP5 -konepistoolilla yhden laukauksen miehen vasempaan sääreen.

Kotimaa

Helsingissä kevyenliikenteenväylällä sattuneesta ampumavälikohtauksesta on saatu hieman lisätietoa.

Poliisi joutui ampumaan sunnuntaina aamupäivällä yhdentoista aikaa miestä Baana-kevyenliikenteenväylällä. Mies oli käyttäytynyt sekavanoloisesti.

Poliisi kertoo, että miehestä saatiin havainto kohdassa, missä Fredrikinkatu ylittää Baanan. Miestä lähestynyt poliisi havaitsi, että miehellä oli toisessa kädessä ampuma-ase ja toisessa veitsi. Poliisi käski miestä pudottamaan aseet.

Poliisimies oli tuolloin Baanalta Eteläiselle Rautatiekadulle johtavien portaiden yläpäässä.

Mies ei luopunut aseistaan vaan jatkoi kävelemistä poliisipartion suuntaan. Sekä Mannerheimintien että Ruoholahden suunnasta tuli ihmisiä Baanaa pitkin.

Lopulta poliisi ampui MP5 -konepistoolilla yhden laukauksen miehen vasempaan sääreen. Mies kaatui ja hänet otettiin kiinni. Tuolloin poliisi havaitsi, että miehellä oli niin sanottu starttirevolveri ja käsivarteen nippusiteillä kiinnitettynä pamppu sekä oikeassa sääressä samoin nippusiteillä kiinnitetty metsästysveitsi.

Päivystävä poliisirikossyyttäjä ottaa maanantaina kantaa siihen, epäilläänkö poliisin syyllistyneen asiassa rikokseen.