Aira Samulin ei jäänyt tanssien seinäruusuksi nuorenakaan

Tanssilegenda Aira Samulin ei jäänyt nuorena lavatanssien seinäruusuksi. Tanssittajia nuorella Airalla riitti jonoksi asti. Harmituksen aiheena olivat ystävät, jotka jäivät tanssittajaa vaille. Pelastajaksi seinäruusuille tuli discomusiikki.

viihde
Aira Samulin
Aira Samulinilla on aina ollut ajan hengen vaistoamisen taito. Kuva: Johanna Manu

Aira Samulin muistelee nuoruusvuosiaan, jolloin lavatansseissa tanssittajaa vaille jääneet tytöt saivat kolhuja itsetuntoon, kun kavaljeeria ei saapunutkaan tanssin pyörteisiin viejäksi. Pelastajaksi tuli discomusiikki.

- Se, että voi tanssia yksin, korjasi aika paljon, Samulin sanoo.

Koululaisena Aira Samulin tienasi rahaa steppaamalla ja sodan jälkeen hän aloitti kilpatanssin. Tanssipartnereita löytyi rintamalta palanneista miehistä.

- Perustin tanssikoulun jo 40-luvulla. Olen ollut yrittäjä kahdeksalla vuosikymmenellä.

Muodin tarkoitus on tehdä mieli hyväksi

Aira Samulin

Aira Samulinilla on aina ollut tarkka vaisto, mistä tanssista tulee muoti-ilmiö. Trendejä nainen kävi haistelemassa Yhdysvalloissa jo 1960-luvulla. Tanssimisen ohessa Samulin tunnusteli myös muodin suuntia ja hän yhdisti tanssin sekä muodin muotinäytöksissään.

- Minulla kävi muotinäytöksissä elokuvateatteri Bristolissa kahtena päivänä 10 000 ihmistä.

Peili hoitaa psyykettä

Aira Samulinin mukaan tanssiminen ja kauniit vaatteet hoitavat ihmisen psyykettä. Hän suosittelee kokovartalopeilin hankkimista ja sellainen löytyy Airankin kodista.

- Muodin tarkoitus on tehdä mieli hyväksi.

Samulin ei kuitenkaan koskaan arvostele toisten ihmisten pukeutumista. Jokaisen ihmisen tulee löytää oma tapansa ilmaista itseään.

- Se voi olla ihan mikä tahansa, Aira Samulin pohtii.