1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Timo Kenakkala Hämeenlinnan uudeksi kaupunginjohtajaksi

Hämeenlinnan valtuusto äänesti illan maratonkokouksessaan uudeksi kaupunginjohtajaksi Timo Kenakkalan, nykyisen Oulun apulaiskaupunginjohtajan. Ratkaisu syntyi yllättäen jo ensimmäisellä äänestyskierroksella. Tuloksen perusteella Hämeenlinnan sosialidemokraatit ja kokoomuslaiset olivat sopineet yhteisestä ehdokkaasta ennen äänestystä.

Kotimaan uutiset
Timo Kenakkala, apulaiskaupunginjohtaja Oulu
Ari-Pekka Sirviö / Yle

Hämeenlinnan kaupungin uusi kaupunginjohtaja on Timo Kenakkala. Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto äänesti yllättäen Kenakkalan kaupungin johtoon jo ensimmäisellä äänestyskierroksella. Kenakkala sai 59 äänestä 34. Päivi Laajalan puolesta äänesti 25 valtuutettua.

Valintaa edelsi myöhään venynyt valtuustokeskustelu ja neuvottelutauko. Hämeenlinnan kaupunginhallitus ei tehnyt valittavasta henkilöstä esitystä valtuustolle, mutta suositteli, että valinta tapahtuu kolmen kärkiehdokkaan välillä. Isosuo haki virkaa, Kenakkala ja Laajala antoivat valintaan suostumuksensa. Valtuusto äänesti suljettuna lippuäänestyksenä puhujapöntön suojassa siten ettei kukaan päässyt katsomaan naapureiden äänestyslappuja.

Kaikki kiiteltiin erinomaisiksi vaihtoehdoiksi

Vuonna 1957 syntynyt Timo Kenakkala on Oulun apulaiskaupunginjohtaja ja koulutukseltaan filosofian tohtori. Ennen kunnallista uraansa hän on työskennellyt mm. Oulun yliopistossa, Tampellalla ja Kemiralla. Kemiran palveluksessa hän oli mm. Oulun tutkimuslaitoksen johtajana.

Oulun apulaiskaupunginjohtajana tehtävänä on strateginen kehittäminen, ja sen osana mm. kaupunkisuunnittelu, julkinen liikenne, kiinteistöomistus, kaupungin yhtiöt ja tekniset palvelut. Liikuntaharrastukseen liittyen Kenakkala on ollut mm. Suomen Olympiakomitean jäsen ja Lentopalloliiton varapuheenjohtaja.

Kärkiehdokkaista kokoomuksen Juha Isosuo on oikeustieteiden kandidaatti ja Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja, sosialidemokraattien Timo Kenakkala filosofian tohtori ja Oulun apulaiskaupunginjohtaja, keskustan Päivi Laajala puolestaan hallintotieteiden maisteri ja valtiovarainministeriön kuntaosaston ylijohtaja.

Lue seuraavaksi