Stora Enso aikoo vähentää myös Varkaudessa

Kaikkia henkilöstöryhmiä koskevissa yt-neuvotteluissa suunnitellaan noin 40 työntekijän vähentämistä. Metsäyhtiö on aloittamassa vastaavia neuvotteluja myös Kemissä, Oulussa ja Anjalankoskella.

talous

Metsäyhtiö Stora Enso aloittaa Varkaudessa kaikkia henkilöstöryhmiään koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Vähennystarve on 41 työntekijää, joista työntekijöitä on 36 ja toimihenkilöitä viisi.

Stora Ensolla on Varkaudessa 260 työntekijää paperi- ja sellutuotannossa. Lisäksi kunnossapitoyhtiö Eforalla on Varkaudessa 90 työntekijää, mutta he eivät kuulu nyt alkavien yt-neuvottelujen piiriin.

- Tarkastelemme sitä, miten nykyisiä tehtäviä voitaisiin järjestää uudella tavalla, ja löytää sitä kautta säästömahdollisuuksia kiinteisiin kustannuksiin. Tulemme tarkastelemaan myös vuorokunnossapitoa ja sen toteuttamista joko omana toimintana tai sitten Eforan toimintana. Yksityiskohtiin palataan neuvottelujen edetessä, kertoo Stora Enson Varkauden paikallisjohtaja Jarkko Tehomaa.

Tehomaa ei halua vielä arvioida, kuinka paljon vähennyksistä voisi olla irtisanomisia. Mahdolliset irtisanomiset toteutettaisiin vaiheittain ensi vuoden maaliskuussa ja syyskuussa.

Stora Enso aloittaa yt-neuvottelut myös Kemissä, Oulussa ja Anjalankoskella. Kemissä vähennystarve on 50 työntekijää ja Oulussa ja Anjalankoskella yhteensä 50 työntekijää.