1. yle.fi
  2. Uutiset

Asuntomessualueen asukkaat ovat Vuorekseen tyytyväisiä

Vuoreksen kaupunginosaa rakennetaan edelleen, mutta alueella jo asuvat ovat tyytyväisiä. Tampereen kaupunki selvitti asukkaiden tyytyväisyyttä kyselyllä huhtikuussa. Kesän 2012 asuntomessualue on osa Vuoresta.

Asuntomessut 2012
Vuoreksen asukas Rainer Sydänmäki käyttää uutta jätteenkeruujärjestelmää
Yle / Marko Melto

Kun Vuoreksen kaupunginosan ensimmäiset asukkaat muuttivat alueelle, oli palveluina katuvalot ja pitseria. Reilun vuoden jälkeen Vuores on kehittynyt roimasti ja pääosa alueen asukkaista onkin kaupungin kyselyn mukaan tyytyväisiä. Selvä enemmistö uskoo myös jäävänsä asumaan Tampereen uuteen kaupunginosaan Vuorekseen.

Huhtikuussa 2013 toteutettuun kyselyyn vastasi kaikkiaan 110 Vuoreksessa asuvaa henkilöä. Vastaajista 89 prosenttia kokee Vuoreksen vastanneen heidän odotuksiaan asuinpaikkana melko tai todella hyvin. 93 prosenttia vastaajista voisi ehdottomasti tai mahdollisesti suositella Vuoresta asuinpaikkana muille tähänastisten kokemuksiensa perusteella.

Vuores on vastaajien mukaan perheystävällinen, turvallinen, rauhallinen, luonnonläheinen ja ekologinen alue. Vuoreksessa on onnistuttu parhaiten peruspalveluissa kuten päivähoidossa, mahdollisuudessa yhdistää työ ja asuminen sekä taiteen näkymisessä.

Toiveissa paremmat liikenneyhteydet ja lisää kauppoja

Eniten vastaajia ärsyttivät alueen liikenneyhteydet. Erityisesti mainittiin, että aamuisin ja iltaisin ei ole riittävästi vuoroja. Kaupunki onkin kyselyn jälkeen lisännyt aamu- ja iltavuoroja vastaajien toiveiden mukaisesti.

Kaupallisiakin palveluita toivottiin lisää, kuten myös harrastusmahdollisuuksia. Alueelle on rakentumassa liikuntahalli, joka saadaan käyttöön vuoden 2014 alussa. Liikuntapuiston ensimmäinen vaihe taas valmistuu 2014.

Putkikeräys toimii sittenkin

Vuorekseen rakennettiin ainutlaatuinen jäteputkijärjestelmä. Jätteet kulkevat alueella putkissa. Alun kangertelujen jälkeen keräys on kyselyn mukaan onnistunut. Jätteiden putkikeräysjärjestelmä sai asukkailta kokonaisuudessaan paremmat arviot kuin perinteinen jätteidenkeräys.

Verrattuna perinteiseen jätekeräykseen jäteputkikeräyspaikan ulkonäkö ja siisteys saivat huomattavasti paremmat arviot. Haju- ja meluhaittoja pidettiin selvästi vähäisempänä.

Vastaajista yli 70 prosenttia koki putkijärjestelmän innostaneen jätteiden lajitteluun. Osa vastaajista piti syöttöputken luukkua ja syöttölokeroa liian pienenä, kun taas osan mielestä lokeroon mahtuvien 20 litran pussien käyttö on ollut tottumiskysymys.

Lue seuraavaksi