1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Radioamatöörit perustavat tilapäisen leiriaseman Evolle

Suomen Radioamatööriliiton heinäkuun leirille Hämeenlinnan Evolle on tulossa noin tuhat radioamatööriä pitämään yhteyksiä ympäri maailmaa. EvoHami 2013 -leiri pystyttää leirialueelle sata metriä korkean tilapäisen maston lyhytaalto-, VHF- ja UHF-antenneilleen.

Kuva: flickr.com/ iz4aks

Radioamatöörit saavat pystyttää Evon kesäleirille sata metriä korkean maston. Suomen Radioamatööriliitto järjestää Hämeenlinnan Evolla radioamatöörien kesäleirin heinäkuun puolivälissä 11.-14.7.2013.

Mastoon tulevat leirin radioamatööriaseman antennit lyhytaaltoalueelle 3-30 MHz sekä VHF- ja UHF-alueille 30-300 MHz ja 300 MHz-3 GHz.  Asema on koko tapahtuman ajan leirillä vierailevien radioamatöörien käytössä.

Asemalta aiotaan pitää yhteyksiä sekä suomalaisten radioamatöörien kanssa että ympäri maailmaa. EvoHami 2013 -leirille odotetaan noin tuhatta kävijää. Neljän päivän aikana radioamatöörit kokoontuvat tapaamaan tuttuja, pitämään radioyhteyksiä ja kuuntelemaan esitelmiä. Tilapäinen masto puretaan leirin päätyttyä.

Leirin suosituin paikka on perinteisesti radiolaitteiden ja elektroniikan kirpputori. Lisäksi alueella on radiolaitekauppiaiden myyntipisteitä. Eräleirin ohjelmaan kuuluvat tietysti myös iltanuotiot ja onkikilpailut.