Helvetin enkeleiden oikeudenkäynti alkoi

Espoon käräjäoikeudessa on alkanut laaja oikeudenkäynti, jossa syytettyinä on noin 30 Hells Angels- ja Bad Machine -moottoripyöräjengien jäsentä. Syytteiden luku kestää kolme päivää.

Kotimaa

Oikeudenkäynti liittyy KRP:n laajaan tutkintaan, jonka yhteydessä poliisi teki laajoja kotietsintöjä. Syytteitä luetaan kolmena eri päivänä. Tänään oikeudessa on kaksi vastaajaa, joita epäillään pahoinpitelystä ja tapon yrityksestä puukottamalla. Tapauksen molemmat osapuolet ovat kiistäneet puukotuksen tapahtuneen.

Oikeudenkäynnissä syytettyinä on useita kymmeniä moottoripyöräjengien jäseniä, joita syytetään mm. ampuma-ase-, huumausaine-, ja väkivaltarikoksista sekä järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistumsesta. Syytekohtia on kaikkiaan lähes 40. Kaikille syytetyille vaaditaan vankeusrangaistuksia. Syytetyt ovat kansainvälisen Hells Angels- rikollisjärjestön helsinkiläisen ja lappeenrantalaisen alaosaston jäseniä.

Oikeudenkäynti liittyy keskusrikospoliisin laajaan operaatioon helmikuussa, jonka yhteydessä poliisi teki laajoja kotietsintöjä moottoripyöräjengien tiloihin Vantaalla, Espoossa ja Lappeenrannassa.

Etsinnöissä löytyi mm. laittomia aseita ja huumausaineita. Poliisi esitti tuolloin useita jengien jäseniä vangittavaksi.