Ylen toimittaja testasi uutuuspelikonsolia: Pelastaja vai lajinsa viimeinen?

Konsolirintamalle on viime vuosina kohonnut harmaita pilviä, kun pelaaminen erilaisilla mobiililaitteilla on yleistynyt. Mobiililaitteiden luoma uhka on Ylen Kuningaskuluttajan toimittajan Panu Vatasen mukaan ollut keskustelun aiheena myös peli- ja viihdealan messuilla Los Angelesissa.

Microsoftin varatoimitusjohtaja Phil Harrison esittelee yhtiön uutta Xbox One -pelikonsolia.
Sony on esitellyt uuden PlayStation 4 ja Microsoft uuden Xbox One-pelikonsolinsa E3-pelitapahtuman yhteydessä Los Angelesissa. Molemmat laitteet tulevat myyntiin loppuvuodesta.

Los Angelesissa suurilla peli- ja viihdealan messuilla vieraileva Ylen Kuningaskuluttajan toimittaja Panu Vatanen pääsi maanantaina ottamaan ensikosketuksensa Microsoftin uuteen Xbox One -pelikonsoliin.

Suurimpana erona vanhaan on Vatasen mukaan erityisesti konsolin kasvanut teho, joka näkyy esimerkiksi parantuneena grafiikkana. Niin uuden Xboxin kuin samoihin aikoihin vuoden lopulla myyntiin tulevan Playstation 4 -pelikonsolin todellinen potentiaali saadaan kuitenkin irti vasta parin vuoden kuluttua, kun pelikehittäjät pääsevät sinuiksi laitteiden kanssa.

Sony laittoi Microsoftille messuilla kovan haasteen hinnoittelemalla uutuutensa noin 100 euroa kilpailijaa halvemmaksi. Hintaero ei ollut suuri yllätys.

- Microsoftin laitteessa hintaa nostaa liiketunnistusjärjestelmä Kinect, jota Playstationissa ei ole. Toisaalta se, että ero on 100 euroa, oli yllätys, Vatanen kertaa.

Konsolirintamalle on viime vuosina kohonnut harmaita pilviä, kun pelaaminen erilaisilla mobiililaitteilla on yleistynyt. Mobiililaitteiden luoma uhka on ollut keskustelun aiheena myös Los Angelesissa.

- Ovatko nämä nyt ne uutuudet, jotka pelastavat pelikonsolit, vai ovatko nämä viimeiset pelikonsolit, Vatanen kiteyttää tuntemukset paikan päällä.

Keskiössä messuilla olivat maanantaina pelit ja pelaajat. Sekä Microsoft että Sony haluavat pitää kiinni erityisesti innokkaimmista, niin kutsutuista hardcore-pelaajista.

- Pelaajat määrittävät sen, kuinka näille konsoleille tulee käymään, Vatanen muistuttaa.