Pohjois-Karjala houkuttelee helsinkiläisiä

Pohjois-Karjala esittäytyy edelliskertoja massiivisemmin Helsingissä loppuviikolla. Pääkaupunkiseudun asujille halutaan muistuttaa, että Pohjois-Karjalassa on draivia, hyviä edellytyksiä yrittämiselle sekä tarjolla edullisempaa asumista kuin Helsingin ympäristössä. Ajantasan Torstaiseura lähetetään Senaatintorilta torstaina.

Kotimaa
Senaatintorin tunnelmaa
Senaatintorin tunnelmaa.Rauno Jussila
Avajaisyleisöä Senaatintorilla

Pohjois-Karjalan ja Joensuun valtakunnallista näkyvyyttä edistetään tällä kertaa ainakin kolmella keinolla. Isku kansalaisten tietoisuuteen aloitettiin talous- ja kuluttajalehtiin tehdyllä ilmoituskampanjalla. Sen jälkeen maakunnan miehet käyvät tapaamassa pääkaupunkiseudun yritysjohtajia sekä julkisen hallinnon päättäjiä.

Kampanja huipentuu Senaatintorin tapahtumaan, jossa esillä ovat tuttujen elintarvike- ja matkailualan yritysten lisäksi ITC-alan yrityksiä.

- Kyllähän taustalla on se, että tavoittelemme muuttoa Pohjois-Karjalaan. Mukana tässä tapahtumassa on myös rekrytointiteema, kerromme yrittämisen ja työtä tekemisen mahdollisuuksista niin Joensuussa kuin koko Pohjois-Karjalassa. Muistutamme, että asuminen on täällä edullisempaa kuin Helsingissä, sanoo maakuntaliiton kehittämispäällikkö Pekka Huovinen.

Senaatintorin kolmipäiväiseen tapahtumaan odotetaan noin 200 000 kävijää. Esiintymislavalla nähdään runsaasti ohjelmaa, tunnetuimmasta päästä on joensuulaislähtöinen Ismo Alanko. Lysti tulee maksamaan yhteensä noin 400 000 euroa, kuluista Helsingin kaupunki maksaa noin puolet ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto toisen puolen.

Kuuntele radiosta

Radio Suomen taajuuksilla kuultava Ajantasa lähetetään Senaatintorilta klo 14.00 alkaen. Mukana keskustelussa ovat Suomen ympäristökeskuksen tutkija Ville Helminen, Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen, Blancco Oy:n toimitusjohtaja Kim Väisänen sekä Pohjois-Karjalan maakuntaliiton kehittämispäällikkö Pekka Huovinen.