1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Jannika B elää ensimmäistä festarikesäänsä

Jannika B on tähän asti kiertänyt festareita ja kuunnellut bändejä yleisön seasta, kuten muutkin nuoret. Kun Turussa piti ihan itse kavuta lavalle esiintymään, päälle iski hurja jännitys. Kesän mittaan uutuuden tunne varmasti karisee, sillä keikkoja on tiedossa kosolti. Samalla keikkabussissa olisi tarkoitus tarttua opiskelukirjoihinkin.

Kuva: Heini Holopainen / Yle

No miten ihan ensimmäinen festarikeikka siellä Turussa meni?

– Se oli tosi hauskaa, tosin jännitti vietävästi. Kyllä me saimme sen alusta loppuun asti menemään, mutta ei se ehkä timanttia ollut. Silti ensimmäiseksi kerraksi hyvä, naurahtaa Jannika.

Keikkalavoille tulee kivuttua koko kesä ihan elokuun loppuun saakka. Esimerkiksi juhannus on kiireinen. Jannika B nähdään juhannuksena Kalajoella ja PowerParkissa Alahärmässä. Juhannuslauantaina on vuorossa Mikkelin Visulahti.

Artistin hiusväri on matkan varrella vaihtunut iloisen punaiseksi. Yleisö saa juhannuksena huomata, että väriä ja yllätystä löytyy myös vaatepuolelta.

Anne-Mari Pahkalan kanssa yhdessä suunnitellaan ja hän toteuttaa asut. Matkalaukussa on muutama erikoispuku juhannukseksi.

– Joo, Anne-Mari Pahkalan kanssa yhdessä suunnitellaan ja hän toteuttaa asut. Matkalaukussa on muutama erikoispuku juhannukseksi, nauraa Jannika B.

Studiosta kuuluu syksyllä

Jannikan debyyttilevy, Kaikki rohkeus, on tässä vaiheessa melkein myynyt kultaa. Levyltä on lohkaistu viisi singleä.

Kesä menee keikkaillessa, mutta jotain levylle tarttuvaa on tekeillä studiorintamalla, Jonas Olssonin studiolla Kokkolassa. Sen verran Jannika B paljastaa, että syksyllä saattaa syntyä tulostakin, kun nyt tehdään uutta materiaalia. Niin, ja yhteistyö Heidi-Maria Paalasen kanssa jatkuu.

Tulossa on Jannika B:n näköistä biisiä, mutta ihmisenä on ensimmäisestä levystä kasvettu.

–Tulossa on Jannika B:n näköistä biisiä, mutta ihmisenä on ensimmäisestä levystä kasvettu, valottaa nuori laulajatar.

Uutta on myös oma levymerkki, Ona. Tulevaisuudessa sen alla voi olla muitakin artisteja. Tällä hetkellä kuitenkin vain Jannika B.

Melkein valmis MBA

Jannika on musiikinteon lisäksi opiskellut ja onkin melkein MBA-tittelin haltija. Lähitulevaisuudessa on valmistumassa gradu, kunhan keikkabussissa ehtii perehtyä tarvittavaan kirjallisuuteen.

Opiskelutausta näkyy siten, että Jannika on omassa blogissaan käsitellyt artistien verotuksellista kohtelua. Hän toivoisi, että musiikkialan yrittäjä rinnastettaisiin tavalliseen yrittäjään, jolloin oikeudet ja velvollisuudet olisivat samat kuin muillakin yrittäjillä.  Nyt verottaja kohtelee artistiyrittäjää palkansaajana, eikä hänen saamaansa palkkiota voida laskuttaa arvonlisäverollisena.