1. yle.fi
  2. Uutiset

Luksustelttailu on uutta Lapissa

Telttailu tekee uutta tuloa Lapin matkailuun. Sodankylässä on tarjolla telttamajoitusta päivitettynä nykyaikaan.

ilmiöt
Kieringin teltta
Matias Kaipio / Yle

Telttailu oli hyvin suosittua vielä muutama vuosikymmen sitten. Teltta oli helppo kuljettaa mukana, ja se oli kohtuullisen helppo pystyttää minne vain.

Telttailun hohto kuitenkin katosi, ehkäpä ihmisten vaatimustason ja mukavuudenhalun kasvun myötä. Muhkuraiset telttapohjat ja Soputeltan pystytyksessä kadonnut perhesopu olivat liikaa puhumattakaan hyttysistä tai sateesta.

Lapissa voi harrastaa luksustelttailua

Kieringin lomakylän yhteyteen on rakennettu kymmenen teltan telttakylä, jossa telttailun iloista voi nauttia ilman häiriötekijöitä.

Melkein kolme metriä korkeat ja lähes kymmenen neliötä lattiapinta-alaa tarjoavat teltat ovat jotan muuta kuin vanhat Soputeltat.

- Teltoissa on oikeat vaneriset lattiat, sängyt sekä pöytäryhmät. Teltat ovat mitoiltaan sellaiset, että niissä voi toimia seisaaltaan ja telttoihin on vedetty sähköt. Mukaan tulee talon puolesta myös makuupussit ja tyynyt, sekä tarvittaessa jopa sähkölämmittimet. Hyttyset pysyvät loitolla, sillä teltoissa on hyttysverkot ikkunoissa ja kaupasta saa Ohovia, lomakylän emäntä Teija Holopainen kertoo.

Lomakylän yrittäjän Paavo Holopaisen mukaan kevyen telttakylän rakentaminen kesätapahtumien yhteyteen on järkevää ja se täyttää hyvin kylän kesäaikaisen majoitusvajeen.

- Kylässä järjestetään erilaisia tapahtumia kesällä sen verran, että majoitustiloista on jatkuva puute. Mielestäni on järkevämpää tarjota kevyttä, turvallista ja hyvin varusteltua telttamajoitusta kesän aikana, kuin rakentaa kalliita pytinkejä kylään, Paavo Holopainen sanoo.

Tämänkaltainen telttailu on jo hyvin suosittua muualla maailmassa. Holopaiset löysivät vastaavanlaisia telttoja vieraillessaan Kanadassa ja Alaskassa.

- Se on eksoottista nauttia kesäillasta keskellä ei mitään, luonnon lähellä. Voi katsoa vaikka keskiyön aurinkoa ja vielä nukkua teltassa. Se on elämys, Holopainen kehuu.

Ihan telttamajoituksen varassa Kieringissä ei olla. Telttakylän vieressä on matkailuautoalue ja tarjolla on myös motellimajoitusta rivitaloissa.

Lue seuraavaksi