1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Yhdysvallat ja Britannia puivat keskiviikkona Syyrian tilannetta

Yhdysvallat harkitsee parhaillaan Syyrian opposition aseistamista, mutta ei oman ilmoituksensa mukaan aio lähettää omia sotilaitaan sisällissodan keskelle.

Ulkomaat

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry tapaa tänään keskiviikkona Britannian ulkoministerin William Haguen. Tapaamisen aiheina ovat Syyrian tilanne ja epäonnistuneet rauhanneuvottelut.

Yhdysvallat on pyrkinyt järjestämään rauhanneuvotteluita Syyrian presidentin Bashar al-Assadin ja opposition välille, mutta ei ole toistaiseksi onnistunut tavoitteessaan.

Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan presidentti Barack Obama on pyytänyt Kerryä arvioimaan kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja rauhan saamiseksi. Ministeriö painottaa kuitenkin, ettei Yhdysvallat harkitse sotilaiden lähettämistä Syyriaan.

Britanninan ulkoministeri William Hague totesi tällä viikolla, että Syyria on romahduspisteessä eikä ulkopuolista sotilaallista väliintuloa voida sulkea pois.

Sekä Britannia että Ranska ovat pyytäneet muita valtioita aseistamaan opposition joukkoja, jotka ovat kärsineet viime päivinä mittavia takaiskuja taisteluissa hallituksen joukkoja vastaan. Yhdysvallat harkitsee parhaillaan opposition aseellista tukemista.

Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja sanoi myös, että Yhdysvallat on avoin ajatukselle vastaanottaa pakolaisia Syyriasta. YK on lähettänyt avunpyynnön, jossa se toivoo muilta valtioilta apua taisteluissa kärsineille syyrialaisille.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi