1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kristinusko

Männistön vanha kirkko siirtyy katoliselle kirkolle Kuopiossa

Myyntiä toiselle kristilliselle kirkolle perusteltiin sillä, että rakennus säilyy ekumeenisesti ajateltuna kristillisessä käytössä.

kristinusko
Männistön kirkko
Toni Pitkänen / Yle

Kuopiossa Männistön vanhasta kirkosta tulee katolisen kirkon uusi toimipiste. Kuopion evankelis-luterilaisen seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto päätti odotetusti, että Männistön vanha kirkko myydään katoliselle kirkolle 800 -tuhannella eurolla.

Myyntiä toiselle kristilliselle kirkolle perusteltiin sillä, että rakennus säilyy kirkkorakennuksena ja ekumeenisesti ajateltuna kristillisessä käytössä, jos vaihtoehtona olisi ollut myynti muuhun käyttöön. Myyntipäätös menee vielä kirkkohallituksen vahvistettaviksi.

Kuopion evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä on päättänyt myös Rytkyn leirikeskuksen myymisestä. Leirikeskus myydään yksityishenkilöille 350 000 eurolla.

Kirkkovaltuusto päätti myös, että Kuopion keskusseurakuntatalon tulevaisuuden vaihtoehtojen suunnitteluun myönnetään 50 000 euron määräraha. Taloon on suunniteltu muun muassa vanhusten palveluasumista.

Seurakuntayhtymään perustetaan myös määräaikainen viestinnän kehityspäällikön virka. Taustalla on yhtymän viestintäyksikön tulehtunut työilmapiiri, jonka vuoksi entinen viestintäpäällikkö siirretään uuteen perustettavaan tehtävään määräajaksi. Viestintäyksikössä tehtiin aiemmin työsuojelutarkastus viiden työntekijän ja avustajan ilmoitettua esimiehen kohtelevan heitä epäasiallisesti.

Lue seuraavaksi