1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Slangi-professorista Stadin kundi - Friiduksi valittiin teräväkielinen Lenita Airisto

Stadin kundiksi on valittu tänä vuonna Stadin slangin puolesta elämäntyötään tehnyt emeritusprofessori Heikki Paunonen. Stadin friidu taas on kaikkien tuntema Lenita Airisto, jota kiitellään stadilaisesta identiteetistään.

Juha Numminen: Lähikuvassa Lenita Airisto. Lenita vieraana lauantaina kello 14.03. Kuva: Otava / Ulla-Maija Lähteenmäki

Stadin kundiksi on valittu tänä vuonna Stadin slangin puolesta elämäntyötään tehnyt emeritusprofessori Heikki Paunonen. Paunonen on tehnyt muun muuassa Stadin slangin suursanakirjan Tsennaaks Stadii, bonjaaks slangii.

Lisäksi Paunonen on tehnyt teossarjan Stadin mestat, jota on luonnehdittu Helsingin paikallishistorian ja nimistön pikkujättiläiseksi.

Stadin friiduksi valittiin puolestaan terävistä näkemyksistään tunnettu Lenita Airisto. Airiston valintaa perustellaan hänen nöyristelemättömällä stadilaisella identiteetillään, joka ilmenee sekä sanallisessa että sanattomassa viestinnässä.

Airisto on tullut tutuksi yrittäjänä, toimittajana ja naisten oikeuksien puolestapuhujana. Hänet on valittu yhdeksi Suomen vaikutusvaltaisimmista naisista.

Stadin friidu ja kundi valitaan perinteisesti Helsinki-päivänä. Nimitykset antaa Stadin Slangi ry, jonka yksi keskeisiä vaikuttajia nyt valittu Kundi Heikki Paunonen on. Kundi ja friidu valittiin nyt 18. kerran.