1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Timo Kulmakko vaihteeksi sirkuksen seremoniamestarina

Rovaniemeltä lähtöjään oleva taikurimestari Timo Kulmakko on kiertänyt ja esiintynyt monissa universumin viihdepaikoissa, mutta todelliseksi kiertolaiseksi hän heittäytyi täksi kesäksi. Timo hyppäsi Sirkus Finlandian rattaille ja huristelee sen mukana ympäri Suomea; ei taikurina, vaan sirkuksen seremoniamestarina. Juontajana Timo Kulmakko huolehtii siitä, että ohjelma etenee sekunnin tarkkuudella.

Timo Kulmakko on tehnyt elämäntyönsä taikurina ja viihteen tuottajana. Tänä kesänä Timon oma taikominen jää vähemmälle, sillä hän toimii Sirkus Finlandian seremoniamestarina. Kuva: Jorma Korhonen / Yle

- Tämä on vaihteeksi ihan kiva homma. Ja saanpahan kokemusta asuntovaunussa elämisestäkin, hän naurahtaa.

Omat taikatemput jäävät Timolla vähemmälle, mutta jotakin pientä hän siinä ohjelmien välissä tekee.

Koko ohjelmakausi kestää seitsemän kuukautta. Yksi neljännes siitä on jo takana. Timo Kulmakko sanoo nauttivansa sirkuselämästä.

- Olemme hyvin tutustuneet toisiimme ja olemme kuin yhtä perhettä. Työ on hektistä ja lähes jatkuvaa tienpäällä oloa. On rakentamista ja purkamista, mutta vapaa-aikaakin on ollut. Rovaniemelle pysähdyimme kokonaiseksi viikoksi.

Mukana on ihmisiä monista maista, maailman huipputaiteilijoita ja taiteilijaryhmiä - todellisia virtuooseja. Sääkin on suosinut kiertuetta.

Timo Kulmakko sanoo, että vaikka hän itsekin on viihdetaiteilija ja taikuri, niin temput hämmästyttävät ja klovnit naurattavat. Oman tunnelmaansa luo elävä orkesteri.

Jerströmit ovat jaksaneet

Timo antaa suuren tunnustuksen Jernströmin sirkussuvulle, Suomen kansallissirkuksen perustajille ja omistajille. Sirkus on toiminut jo 37 vuotta. Vaikka matkalla on ollut erilaisia kausia, niin Jernströmit ovat jaksaneet uskoa yritykseensä. Ohjelman taso on pidetty korkealla ja kaikesta on selvitty.

- Suomalaiset ovat halunneet tulla sirkukseen ja tänään arvostavat sitä entistä enemmän..

Sirkus Finlandian jälkeen Timoa kutsuu taas Varietee Magica, hänen oma tuotantonsa. Kiertue-elämää sekin.

- Ohjelma on kasassa ja lupeissa on taas maailman huippuviihdettä, hän väläyttää.