Olkiluoto 4:n laitostarjoukset tasavahvoja

Yksikään Olkiluoto nelosen tarjouksista ei ole vielä noussut muiden yläpuolelle. Teollisuuden Voima sai Olkiluoto nelosesta 5 tarjousta viime tammikuussa. Tarjoukset ovat Japanista, Etelä-Koreasta, Ranskasta ja USA:sta.

Kotimaa
Olkiluoto 3 -voimala toukokuussa 2012.
Kuvassa on rakenteilla oleva Olkiluoto 3.Teollisuuden Voima Oyj

Teollisuuden Voima on saanut tutustua Olkiluoto nelosesta jätettyihin tarjouksiin vajaan puolen vuoden ajan. Materiaalin läpi käyminen on iso urakka, sillä paperia on noin 600 mapillista. Tarjousvertailua tekee yli 100 TVO:laista. Kaikki tarjoukset ovat vielä tässä vaiheessa samalla viivalla.

- Olemme neuvotelleet laitostoimittajien kanssa lähinnä teknisistä asioista. Valmistelut etenevät ihan suunnitellusti, sanoo Olkiluoto 4-osaston johtaja Janne Mokka Teollisuuden Voimasta.

Mokka uskoo vakaasti, että Olkiluoto nelosen tuleva toimittaja löytyy jo jätetyistä tarjouksista. TVO ei ole siis aikeissa avata tarjouskilpailua uusille laitostoimittajille, kuten esimerkiksi venäläiselle Rosatomille.

- Nämä ovat monivuotisia hankkeita. Kyllä me etenemme nykyisten ehdokkaiden kanssa, Mokka sanoo.

Ydinosaaminen kokoontuu Rauman jäähalliin

Raumalla järjestetään tänään tapahtuma, jossa on koolla yli 300 ydinvoimarakentamisesta kiinnostunutta yritystä. Mukana on myös useita laitostoimittajia, muun muassa venäläisen Rosatomin tytäryhtiö Rusatom Overseas.

Rauman jäähallissa pidettävään tapahtumaan osallistuu noin 700 henkilöä ainakin Suomesta, Saksasta, Venäjältä, Hollannista, Espanjasta ja Virosta.