Kesäleiriltä ei tahtoisi lähteä kotiin

Kesäleirillä tunnelma ja meno on innostunutta, vaikka sää on kolea. Jos koti-ikävä iskee, voidaan soittaa vanhemmille ja usein ikävä hellittää juttelemalla.

Kuva: Sara Ilonen / Yle

Oulun nuorisotoimen kaverileirillä 8-12-vuotiaita leiriläisiä ei haittaa, vaikka sää ulkona on kylmä. Sisällä painetaan kaverileirikasseja ja haastetaan muut leiriläiset leikkimielisessä kaverikisassa. Leirillä on niin kivaa, ettei sieltä haluaisi lähteä edes kotiin.

- Lapset tulevat kesäleirille iloisin ja reippain mielin. Joskus ensikertalaisten vanhempia jännittää päästää lapsi pitkälle leirille, mutta lopulta lapset lasketaan leirille hyvillä mielin, tuumaa nuoriso-ohjaaja Roope Ylitalo.

Kaverileiri on 8-12-vuotiaiden kesäleiri Sanginjoen leirikeskuksessa. Leirille ilmottauduttiin yhdessä oman kaverin kanssa. Mukaan leirille on lähtenyt 20 lasta.

- Yhdelle leiriläiselle tuli vatsa kipeäksi ja hän lähti yhdessä kaverinsa kanssa kotiin, mutta koti-ikävästä ei ole kukaan lähtenyt. Jos koti-ikävä kuitenkin iskee, voidaan vanhemmille soittaa ja ikävä hellittää juttelemalla, Ylitalo kertoo.

Hauskaa on myös sisällä

Kahden yön leirillä meno ja tunnelma säilyy, vaikka sää ulkona on kolea. Puuhattavaa löytyy sisältäkin ja leirikassien painanta on suosittua puuhaa.

- Äsken me tehtiin kaverileirikasseja. Niihin tuli perhosia ja sudenkorentoja. Me myös kirjotettiin mun kassiin meidän nimet, Sara-kaverinsa kanssa leirille tullut 10-vuotias Janika kertoo puuhailuistaan.

Myös 12-vuotiaat kaverukset Laura ja Veera ovat viihtyneet kesäleirillä. Ainakaan koti-ikävä ei ole ehtinyt tyttöjen leirimieltä painamaan, kun leiriohjelmassa on ollut muun muassa lettujen paistoa ja kirkonrottaa.

-Täällä on niin kivaa, että ei täältä haluaisi edes kotiin lähteä, Laura ja Veera toteavat yhteistuumin.

Sara Ilonen / Yle Oulu