1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Jehovan todistajat seisovat elävinä mainoksina

Tampereen keskustassa liikkuvat ovat jo saattaaneet törmätä erikoiseen mainoskampanjaan. Jehovan todistajien liikkuvat mainokset eivät tuputa, mutta ovat käytettävissä.

Kuva: Marjut Suomi / Yle

Jehovan todistajat kokeilevat Tampereella uutta tapaa tiedottaa. Julkisille paikoille on viety kaikkiaan neljä ns. todistuskärryä. Pyörillä liikuteltavan telineen vieressä päivystää aina kaksi Jehovan todistajaa, valmiina keskusteluun.

Tempauksella halutaan Jehovan todistajien tiedottajan Ari Hämäläisen mukaan paitsi mainostaa tulevaa piirikonventtia myös tarjota keskustelumahdollisuutta. Ohi käveleville ei huudella.

- Ollaan käytettävissä, jos halutaan vaikka jutella elämäntilanteesta. Toimitaan kuulevina korvina, lohduttajina. Emme ole aggressiivisia mainostajia, emmekä häiritse. Hoidetaan tämä tyylikkäästi, jutteleminen on vapaaehtoista, Hämäläinen sanoo.

Ihmiset ilmaisevat ajatuksiaan paremmin tämänkaltaisissa kohtaamisissa.

Ari Hämäläinen

Tampereella Jehovien vapaaehtoisia mainostelineen kuljettajia on noin 50. Keskusta-alueella liikkuvat mainokset näkyvät ainakin Hämeenpuistossa, Koskikeskuksen edustalla ja Keskustorilla. Ovelta ovelle kulkemista ei ole lopetettu, mutta uusi lähestymistapa on koettu hyväksi.

- Pyritään menemään sinne, missä ihmisiä on. Ihmiset ilmaisevat ajatuksiaan paremmin tämänkaltaisissa kohtaamisissa, Ari Hämäläinen sanoo.

Eläviä mainoksia tai julkista todistamista voi nähdä Tampereen kaduilla keskiviikkona ja torstaina sekä ensi viikon torstaina kello 9-19.

Tuhannet jehovan todistajat kokoontuvat piirikonventtiin

Suomessa järjestetään seitsemän konventtia viidessä kaupungissa. Ohjelmaa tulee seuraamaan kolmena perättäisenä viikonloppuna arviolta 25 000 henkeä. Tampereen messu- ja urheilukeskukseen odotetaan tulevana viikonloppuna ja juhannusviikonloppuna noin 5 000 henkilöä päivittäin. 

Emme ole aggressiivisia mainostajia, emmekä häiritse.

Ari Hämäläinen

Jehovan todistajien piirikonventtiin on vapaa pääsy. Ohjelma on kansainvälinen, konventti on sisällöltään sama ympäri maailmaa.  

- Tapahtumaa voisi kuvata opintopäiviksi. Tarjolla on luentoja Raamatusta, kuunnelmia, eri elämäntilanteessa olevien ihmisten haastatteluja ja kaksi näytelmää, tiedottaja Ari Hämäläinen kertoo.