Entiset mestarihiihtäjät käräjillä - Valehtelivatko Immonen, Isometsä ja Kirvesniemi oikeudelle kiellettyjen aineiden käytöstä?

Syyttäjä vaatii Janne Immoselle, Jari Isometsälle ja Harri Kirvesniemelle vankeusrangaistusta perättömästä lausumasta tuomioistuimessa.

urheilu

Helsingin käräjäoikeudessa alkaa tänään torstaina rikosoikeudenkäynti kolmea entistä mestarihiihtäjää vastaan. Janne Immoselle, Jari Isometsälle ja Harri Kirvesniemelle luetaan syyte perättömästä lausumasta tuomioistuimessa.

Immonen, Isometsä ja Kirvesniemi olivat todistajina pari vuotta sitten käydyssä STT:n dopingjutussa Helsingin käräjäoikeudessa. Tuolloin miehet kertoivat, että he eivät tienneet mitään Suomen hiihtomaajoukkueen väitetystä dopingin käytöstä.

Oikeudenkäynnin aikana tuli kuitenkin ilmi seikkoja, jotka syyttäjän mukaan osoittavat, että miehet eivät puhuneet totta.

Kihlakunnansyyttäjä Mari Valtti muistuttaa, että ex-hiihtäjiä ei syytetä dopingin käytöstä vaan siitä, että he ovat todistajina tahallaan antaneet oikeudelle vääriä tietoja tai salanneet oikeudenkäynnin kannalta merkityksellisiä asioita.

Teosta voidaan lain mukaan tuomita vain vankeutta - rangaistusmaksimi on kolme vuotta. Tavallisesti perättömästä lausumasta tuomitaan hieman alle vuoden ehdollisia vankeusrangaistuksia.

Kaikki syytteen saavat hiihtäjät kiistävät syyllistyneensä rikokseen.