Veripalvelun väki irtisanotaan Lappeenrannassa

SPR:n Veripalvelun viisi työntekijää irtisanotaan toimipisteen sulkemisen myötä. Yt-neuvotteluiden tuloksena SPR:n Veripalvelu vähentää palkkalistoiltaan yhteensä 61 ihmistä.

veripalvelu
Verenluovutus
YLE Etelä-Karjala

SPR:n Veripalvelu irtisanoo henkilökuntansa Lappeenrannan toimipisteestä. Verenluovutustoimistossa työskennelleet viisi työntekijää irtisanotaan Veripalvelun lakkauttaessa toimipisteitään. Tavoitteena on pitää Lappeenrannassa palvelua auki vielä ainakin syksyyn asti.

Päättyneiden yt-neuvottelujen tuloksena SPR sulkee pienimpiä toimipisteitään ja irtisanoo yhteensä 61 työntekijää. Ennen vähennyksiä työntekijämäärä on 600.

Veripalvelu kertoi viime viikolla korvaavansa pieniä toimipisteitä liikkuvilla verenluovutuspaikoilla. Veripalvelulla on ollut toimipisteitä 17 paikkakunnalla.

Tappiollisia toimintoja karsitaan

Veripalvelu luopuu myös istukkaveren keräämisestä ja luupankkitoiminnasta.

Jo maaliskuussa verivalmisteiden tuotanto päätettiin keskittää Helsingin Kivihakaan, mikä vei työt yhdeksältä Oulussa.

SPR:n Veripalvelu ei tavoittele voittoa, mutta se järjestää toimintojaan uusiksi päästäkseen tappioista, kun tähystys- ja robottileikkaukset vähentävät veren tarvetta sairaaloissa. Veripalvelu saa rahoituksensa palveluista ja valmisteista, joita se toimittaa sairaaloille. Tämän vuoden tappioksi on arvioitu miljoona euroa.