Tshekkiläiset polkupyörävalmistajat kehittivät lentävän pyörän - videolinkki

Pyörä pystyy lentämään kolmesta viiteen minuuttiin. Sen kehittäminen on vielä kesken, mutta tuotantoon se saadaan kesän aikana, sanoo valmistava yritys.

Ulkomaat

Kolme tshekkiläistä yritystä on lähtenyt yhteistyöhön, jonka tuloksena on kehitetty lentävä polkupyörä. Lentopyörän prototyyppiä esiteltiin keskiviikkona messuilla Prahassa.

Pyörä lähti onnistuneesti lentoon ja laskeutui viiden minuutin jälkeen turvallisesti. Vielä pyörän päällä ei kuitenkaan ollut polkijaa vaan nukke, ja se lensi kauko-ohjauksen avulla.

Lentävä pyörä muistuttaa raskasta maastopyörää. Se painaa 85 kiloa. Pyörässä on kahden normaalin renkaan lisäksi kaksi akkuvoimalla toimivaa pyöreää propellia edessä, kaksi takana ja yksi kummallakin sivulla. Kunkin moottorin teho on 10 kW.

Pyörällä pystyy lentämään kolmesta viiteen minuuttiin. Polkupyörävalmistaja Duratecin teknisen johtajan Milan Duchekin mukaan lentopyörä tarvitsee kuitenkin vielä voimakkaammat akut, ennen kuin ihmiset voivat lähteä lennolle.

Duratecin nettisivujen (siirryt toiseen palveluun) mukaan pyörä saataneen tuotantoon heinä - elokuun aikana. Mukana valmistamisessa ovat olleet myös Technodat ja Evektor sekä

Lähteet: AP, Yle Uutiset