1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Clevelandin sieppaaja haluaa välttää kuolemantuomion

Syyttäjä on uhannut nostaa vankina olleen naisen keskenmenojen vuoksi törkeän murhasyytteen. Siitä voi seurata kuolemantuomio.

Ulkomaat

Yhdysvaltain Clevelandissa kolmea naista vankinaan pitänyt mies kiistää syyllisyytensä satoihin raiskauksiin ja kidnappaussyytteisiin. Kiistämisen taustalla on miehen halu välttää kuolemantuomio.

Käynnissä olevassa oikeudenkäynnissä miestä uhkaa kuolemantuomio, sillä hänen epäillään aiheuttaneen raskaana olleen vangin keskenmenon. Yksi vankina olleista naisista kertoo olleensa miehelle raskaana viisi kertaa.

Ohion osavaltion lain mukaan miestä syytetään näin ollen taposta, mutta syyttäjä on uhannut nostaa keskenmenoista törkeän murhasyytteen. Törkeästä murhasta voi Ohiossa tuomita kuolemaan.

Miehen asianajajan mukaan mies on valmis sopimaan muista raiskaus- ja sieppaussyytteistä, jos kuolemantuomion mahdollistavista murhasyytteistä luovutaan.

Mies piti kolmea naista vankinaan kymmenen vuotta. Hän jäi kiinni toukokuussa, kun yksi naisista pääsi karkuun miehen talosta.

Lähteet: AP, AFP

Lue seuraavaksi