1. yle.fi
  2. Uutiset

Tornio haluaa kieltää lailla liian äänekkäät autosoittimet

Erityisesti autoista kantautuva matalataajuuksinen melu haittaa kaupunkien ydinkeskustojen asukkaita. Torniossa kortteliralli on kuumentanut tunteita pitkään, joten tekninen lautakunta haluaa lainsäätäjän puuttuvan asiaan.

Kotimaan uutiset
Näkymä Tornion Jääkärinkadulta kesällä 2013.
Kimmo Hiltula / Yle

Tornion tekninen lautakunta haluaa, että autojen äänentoistolaitteiden äänenvoimakkuuksia suitsittaisiin lainsäädännöllä. Lautakunta katsoo, että kaupunginhallituksen tulisi tehdä tästä esitys liikenneministeriölle.

Kovat, varsinkin matalataajuuksiset, äänenvoimakkuudet häiritsevät lautakunnan mukaan erityisesti kaupunkien ydinkeskustojen asukkaita ja aiheuttavat terveyshaittoja.

Tornion keskustassa asukkaita häiritsevän katurallin hillitsemiseksi tekninen lautakunta katsoo kaupungin tehneen voitavansa. Lautakunta pitää keskusta-alueen ajokiellon voimassa ja Rauhankadulle ja Jääkärinkadulle rakennetaan hidasteet.

Sen sijaan esitettyä katujen sulkemista puomeilla viikonloppuöiksi tekninen lautakunta ei pidä mahdollisena, sillä puomit estäisivät myös esimerkiksi hälytysajoneuvojen liikkumista.

Lue seuraavaksi