Syyttäjä vaatii hiihtäjille ehdollista valehtelusta STT:n dopingjutussa

Syyttäjä vaatii Janne Immoselle, Jari Isometsälle ja Harri Kirvesniemelle ehdollista vankeusrangaistusta perättömästä lausumasta tuomioistuimessa. Syyttäjän mukaan miehet olisivat valehdelleet STT:n doping-jutun yhteydessä omasta dopinginkäytöstään ja hemoglobiiniarvoistaan. Janne Immonen myöntää kertoneensa STT-jutun yhteydessä virheellistä tietoa.

urheilu
Jari Isometsä saapumassa Helsingin käräjäoikeuteen.
Jari Isometsä saapumassa Helsingin käräjäoikeuteen 13. kesäkuuta.Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Helsingin käräjäoikeudessa on alkanut tänään torstaina oikeudenkäynti kolmea entistä mestarihiihtäjää vastaan. Janne Immoselle, Jari Isometsälle ja Harri Kirvesniemelle on luettu syytteet perättömästä lausumasta tuomioistuimessa.

Syyttäjän mukaan hiihtäjät ovat STT:n doping-jutussa totuudenvastaisesti kiistäneet plasmaekspanderin käytön ja antaneet väärää tietoa hemoglobiiniarvoistaan. Miehet olivat oikeudenkäynnissä todistajina.

Syyttäjää vaatii Immoselle, Isometsälle ja Kirvesniemelle ehdollista vankeusrangaistusta perättömästä lausumasta tuomioistuimessa.

Tavallisesti perättömästä lausumasta tuomitaan hieman alle vuoden ehdollisia vankeusrangaistuksia.

Kaikki hiihtäjät ovat aiemmin kiistäneet syyllistyneensä rikokseen. Tänään hiihtäjä Janne Immonen myönsi oikeudessa käyttäneensä epo-hormonia ja näin kertoneensa virheellistä tietoa aiemmin todistajana STT:n oikeudenkäynnissä.y