Näin teet itse lintumakkaraa juhannukseksi

Suomalaiseen kesään ja juahnnukseen sopii erinomaisesti makkara. Itse tekemällä makkaraan saa aivan uusia vivahteita. Makkaran valmistaminen on yllättävän helppoa. Näin teet lintumakkaraa.

Itsetehty makkara ja raikas salaatti ovat juhannuksen herkku. Kuva: Juha Mäntykenttä / Yle

Lintumakkara

600 g jauhettua raakaa broilerin tai kalkkunan lihaa

(tai 2/3 broileria ja 1/3 riistalintua)

1½ dl kylmää vettä tai osaksi valkoviiniä

½ dl persiljaa tai ruohosipulia silputtuna

3 rkl parmesaanijuustoa

n1 tl suolaa tai yrttisuolaa

¼  tl valkopippuria

25 g korintteja

25 g jauhettua pähkinää, currya, chiliä tai paprikajauhetta

Vatkaa jauhetun lihan joukkoon muut ainekset, neste ohuena nauhana. Anna seoksen tasaantua ja turvota ennen pursotusta.

Pursota massa suoleen ja hauduta kypsäksi kanaliemessä miedolla lämmöllä.

Mausteita voi vaihdella maun mukaan.

Kattilaan voi kypsentämisen loppuvaiheessa lorauttaa valkoviiniä tai lisätä tuoreita yrttejä.

Ruskista kypsät makkarat grillissä.

OHJE: Erikoisneuvoja Eeva-Maija Laurila