1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Erykah Badu täydentää Ruisrockin

Heinäkuun alussa pidettävän Ruisrockin viimeinen artistikiinnitys on yhdysvaltalaistähti Erykah Badu.

kulttuuri
Erykah Badu
Universal Music

Ruisrock kertoo kiinnittäneensä vielä yhden kovan artistinimen: yhdysvaltalaistähti Erykah Badu nousee Ruisrock-lavalle sunnuntaina. Tuoreimpia kotimaisia kiinnityksiä ovat Roope Salminen ja Koirat sekä Turku Rock Academy -bändit Alice Airbuzz ja Harmi.
** **Erykah Badua luonnehditaan uuden vuosituhannen Billie Holidayksi, jonka vaikutus on näkynyt laajalti. Artistin vuonna 1997 ilmestynyt 'Baduizm'-debyytti on genren merkkiteos ja arvostelumenestys, joka palkittiin kahdella Grammy-palkinnolla.

Suomessakin aikaisemmin muutaman konsertin tehnyt artisti on julkaissut kaikkiaan viisi studioalbumia. Badu tunnetaan ahkerasta yhteistyöstään muiden artistien kanssa sekä Soulquarians-kollektiivista, jossa vaikuttavat myös mm. Common, Mos Def ja Q-Tip. Artistin tuoreimpiin tekemisiin kuuluu yhteisbiisi 'Q.U.E.E.N.' Janelle Monaen kanssa. Cover-kokoonpano Roope Salminen ja Koirat tulee tulkitsemaan hip hop -helmiä meiltä ja maailmalta kaikkina kolmena festivaalipäivänä. Seitsenhenkisen ryhmän livemeininki on kerännyt yhtyeelle suuren fanikunnan. Turku Rock Academy ja Ruisrock yhteistyöhön Ruisrock on aloittanut yhteistyön Turun kaupungin Nuorten palveluiden Turku Rock Academy -hankkeen kanssa. Turku Rock Academyn ensimmäisen vuoden aikana kuusi yhtyettä ovat harjoitelleet ohjatusti, keikkailleet ahkerasti, oppineet klinikoilla, tehneet demoja ja osa jopa levyttänyt. Yhteistyön tuloksena kaksi yhtyeistä pääsee tänä kesänä soittamaan ensimmäiset Ruisrock-keikkansa. Lauantaina festarikeikan tekee synth/indierock-yhtye Alice Airbuzz ja Harmi tanssittaa festarikansaa sunnuntaina raikkaalla suomipopilla.

Lue seuraavaksi