1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. jäteveden käsittely

Adressi vaatii Teiskon vesihuoltoa kuntoon

Teiskolaiset ovat keränneet liki tuhat nimeä adressiin, jolla vaaditaan jätevesien siirtoputken rakentamista Tampereen kaupungin viemäriverkkoon. Tampereen Vesi rakentaa parhaillaan jätevesien purkuputkea Näsijärveen.

Tampereen Teiskon asukkaat ovat keränneet satoja nimiä Kämmenniemen jätevesiasioiden kuntoonsaamiseksi. Adressi luovutetaan maanantaina kaupunginvaltuuston johdolle.

Törkeintä on se, että virkamiehet vastustavat valtuuston päätöstä.

Asukkaat haluavat tietää, koska valtuuston päätökset jätevesien siirtoputken rakentamisesta Kämmenniemestä kantakaupungin viemäriverkkoon muuttuvat teoiksi.

- Kaksi valtuuston päätöstä on ollut ja molemmissa on työvuotena 2013. Pian ollaan juhannuksessa ja puolessa välissä vuotta, että pikkuhiljaa pitäisi alkaa edes niitä hallinnollisia päätöksiä tehdä, sanoo Teiskossa asuva Miika Bucktman.

- Mikä tässä on törkeintä on se, että virkamiehet vastustavat valtuuston päätöstä. Kyse on siitä, minkä verran kaupunki haluaa katsoa tälläisiä tapahtumia läpi sormien ja miten samanlainen meno sitten leviää kaupungin muihin toimintoihin, jos valtuuston päätöksillä ei ole mitään virkaa.

Hinta-arvio kummastuttaa

Tampereen Vesi -liikelaitos rakentaa Teiskossa parhaillaan jätevesien purkuputkea Näsijärveen.

Bucktman ihmettelee Tampereen Veden laskelmia siirtoputken hinnasta. Arvio on noussut kahdesta miljoonasta neljään miljoonaan muutamassa vuodessa.

Miika Bucktman selvitteli, mitä vastaavat hankkeet maksoivat muualla Pirkanmaalla. Hänen mukaansa hinta oli 50-80 euroa metri Juupajoella ja Kihniössä, kun Tampereen Vesi arvioi, että metri siirtoviemäriä maksaisi 330 euroa.