Koe uusi yle.fi

Hollolan kivikirkko ja Pyhäniemen kartano ovat bussimotissa

Hollolan kirkonkylään ei pääse kesällä lainkaan reittilinja-autolla.

Kotimaa
Pyhäniemen kartano auringon paisteessa
Pyhäniemen kartano

Linja-autoliikenne Hollolan kirkonkylällä on lopetettu kokonaan kesän ajaksi. Hollolla oli päättänyt, ettei joukkoliikennetukea myönnetä kesävuoroille, joten kirkonkylän liikennettä hoitanut Pekolan liikenne Oy ei liikennöi alueella kesäaikaan.

Bussit Hollolan kirkonkylän ja Lahden välillä lakkasivat kulkemasta kesäkuun alussa.

Nyt kirkonkylälle ja sieltä pois kulkee ainoastaan palveluvuoron tilataksi Hoppa, joka käy kirkonkylällä kaksi kertaa viikossa. Palveluauto toimii asiakkaiden tarpeiden mukaan ja se pitää tilata.

Hollolan joukkoliikenneasioista vastaava sivistystoimen talouspäällikkö Seppo Tiainen valittelee tilannetta. Hänen mukaansa kesäliikenteen lopettamisella saattaa olla vaikutusta myös kirkonkylän ja Pyhäniemen kartanon kesätapahtumiin.

Kesäliikenteen lopettamisella saattaa olla vaikutusta myös kirkonkylän ja Pyhäniemen kartanon kesätapahtumiin.

Hollolan joukkoliikennevastaava Seppo Tiainen

Hollolan kirkonkylässä on keskiaikainen harmaakivikirkko, Pyhän Marian kirkko, joka on maakunnan muinainen keskus. Hollolan kirkonkylä on historiallinen pitäjänkeskus, joka on museoviraston mukaan valtakunnallisesti ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä ympäristö. Kylässä on myös museoita ja muita nähtävyyksiä.

Pyhäniemen kartanossa on kesällä taidenäyttelytoimintaa ja suuria konsertteja.

Liikenne Lahden ja Hollolan kirkonkylän välillä jatkuu normaalisti koulujen alkamisaikaan. Silloin vuoroja kulkee muutamia päivässä.