Sanna Ukkola: Antakaa kaikkien yrttien kukkia

Kokoomuksen kelkkaan joutuminen on vasemmistoliitolle niin kiusallinen asia, että toisinajattelijat hiljennetään erottamalla ja uhkailemalla.

Yle Blogit
Sanna Ukkola
Yle

Kaikkien maiden proletaarit, liittykää yhteen!

Kommunistisen manifestin vanha iskulause ei päde enää nykypäivän vasemmistoliittoon. Arhinmäen lafkan uusi tunnus voisi kuulua vaikka näin: Kaikkien puolueiden proletaarit, pysykää kaukana toisistanne. Tai tulee kenkää.

Toveri Yrttiaho piipahti kommareiden bileissä arvostelemassa hallituksen oikeistolaista politiikkaa - ja nyt puheenjohtaja Arhinmäki uhkaa erottaa Yrttiahon lisäksi koko Raision puolueosaston. Ettäs tiedätte, kuka täällä määrää!

Kun oikeistolaista politiikkaa arvosteleva vasemmistolainen saa puolueeltaan sen takia kylmästi kenkää, on pakko kysyä, että missä mennään. Nyt ollaan jo aika kaukana vasemmistoliiton peräänkuuluttamasta suvaitsevaisuudesta.

Mitä vasemmistoliitolle on oikein tapahtunut? Milloin oikeistolaisten kelkkaan hypänneistä vassareista tuli näin herkkähipiäisiä? Miksi puolue haluaa painostaa toisinajattelijat hiljaisiksi? Eikö äänestäjien valitseman kansanedustajan kritiikkiä pitäisi yrittää kuunnella? Siitähän voisi vaikka oppia jotain.

Arhinmäen lafkan uusi tunnus voisi kuulua vaikka näin: Kaikkien puolueiden proletaarit, pysykää kaukana toisistanne. Tai tulee kenkää.

Kaiken lisäksi puoluehallitus ei kuullut Yrttiahoa, vaan mies joutui lukemaan asiasta lehdestä. Epic fail!

Vihreät myivät viime kaudella melkein äitinsä - tai villekomsinsa - pysyäkseen hallituksessa. Nyt vasemmistoliitto näyttää sairastuneen samaan tautiin, hallitushinkuun. Kokoomuksen kelkkaan joutuminen on puolueelle niin kiusallinen asia, että toisinajattelijat pitää hiljentää erottamalla ja uhkailemalla.

*Kahdeksan prosentin *kannatusluvuissa kärvistelevällä vasemmistoliitolla on muutakin yhteistä vihreiden kanssa kuin se, että molemmilla puolueilla menee suunnilleen yhtä surkeasti. Tampereen puoluekokouksessa hyväksytty punavihreä tulevaisuus -asiakirja tuo puolueita entistä lähemmäs toisiaan. Rasvanahkaduunarit on hylätty yksin sorron yöhön kuin työmiehen rukkaset - ja Yrttiahon erotuskäsky lienee monelle viime ponnistus.

Vasemmistoliiton sisäistä eriseuraisuutta ei manaa enää pelkästään pahansuopa media. Eilen vasemmistoliiton omat jäsenet arvostelivat Arhinmäkeä - näkyvästi, kovaa ja korkealta - sosiaalisen median syövereissä.

Kaiken lisäksi puoluehallitus ei kuullut Yrttiahoa, vaan mies joutui lukemaan asiasta lehdestä. Epic fail!

"Kyllä tämä meidän puolue hautaansa nilkuttaa ja syypäät löytyvät puoluejohdosta. Tuntuu pahalta olla jäsen", eräs tilitti.

"Miksi yhdestä äijästä piti päästä eroon tällä tavalla? Mitä hyvää siitä seuraa? Onko nyt hyvä olo, onko kaikilla kivaa ja vasemmistolla hyvä maine?" toinen kyseli.

"Tämä johtaa puolueen laajempaan hajoamiseen", kolmas ennusti.

*Aikooko Arhinmäki *kenties erottaa nämäkin potkujenantamiskriitikot?

Vaan ehkäpä Arhinmäki onkin todellisuudessa aatteen mies ja ottaa mottonsa suoraan Kansainvälisestä:

"Vaan kuin korpit haaskoiltaan / me kerran kaikki karkotamme / niin päivä pääsee paistamaan."

Sanna Ukkola
Kirjoittaja on A-studion politiikan toimittaja