1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. terveys

Hyvä päivä liikuttaa ja luo hyvää mieltä

Ravintolapäivä ja siivouspäivä saavat rinnalleen Hyvän päivän, jonka tarkoitus on lisätä ihmisten hyvinvointia. Kajaanilainen liikuntakeskus vie kuntopyöränsä ja kahvakuulansa ulos Hyvän päivän kunniaksi.

Terveys
Marjut Heikkinen ja Teemu Virtala Liikuntakeskus IsoHoon edessä.
Hanne Kinnunen / Yle

Lauantai 15.6. on Hyvä päivä (siirryt toiseen palveluun), jonka toteuttamiseen voi osallistua kuka tahansa järjestämällä vaikkapa kävelyretken. Kajaanilaisen Liikuntakeskus IsoHoon toinen yrittäjä Marjut Heikkinen päätti heti lähteä mukaan teemapäivään.

- Haluamme tuottaa hyvää fiilistä joka arkipäivä. Haluamme liikuttaa kajaanilaisia ja kainuulaisia, ja nyt saamme maraton biken ja kahvakuulan pihalle lauantaiksi, kertoo Marjut Heikkinen.

Ulkona toteutettavat liikuntatempaukset ovat maksuttomia, koska Hyvän päivän tarkoituksena ei ole houkutella asiakkaita.

Se on päivän tarkoitus, että mennään ulos ja saadaan ihmiset liikkumaan.

Teemu Virtala

Sateen varalta IsoHoon edustalta löytyy katos, johon kuntopyörät laitetaan, niin sää ei pääse sotkemaan suunnitelmia.

- Se on päivän tarkoitus, että mennään ulos ja saadaan ihmiset liikkumaan. Rohkeasti vaan mukaan kaikki, kannustaa liikuntakeskuksen myynnistä ja markkinoinnista vastaava Teemu Virtala.

IsoHoon maraton bike -pyöräilytempaus käynnistyy lauantaina kello 14.00 ja jatkuu klo 17.45 asti. Melkein kaikki pyöräilypaikat ovatkin jo varattuja, ja moni aikoo pyöräillä koko maratonin. Hyvän päivän kahvakuulaharjoitus järjestetään klo 16.45–17.30.

Liikunnasta lisää virtaa

Numerotiedot suomalaisten sairauksista ja ongelmista saavat Teemu Virtalan huolestuneeksi.

- 750 000 ihmistä syö mielialalääkkeitä ja puoli miljoonaa syö verenpainelääkkeitä. Jos löydämme liikunnasta henkisen ja fyysisen ratkaisun lääkkeiden tilalle edes osalle, niin se on hienoa, että pystymme auttamaan, sanoo Virtala.

Marjut Heikkinen on huomannut, että liikkuva ihminen on myös positiivisempi.

Kannustaisin ihmisiä lähtemään naapurin kanssa kävelylenkille.

Marjut Heikkinen

- Kun liikkuu, niin jaksaa arkiaskareitakin paremmin. Vaikka olisi kuinka motivoitunut liikkuja, niin hekin kaipaavat joskus tsemppiä, sanoo Heikkinen.

Hyvän päivän hengessä Marju Heikkinen kannustaa muitakin tekemään pieniä tai vähän suurempia tekoja.

- Kannustaisin ihmisiä lähtemään naapurin kanssa kävelylenkille. Hartiahieronta ystävälle voisi myös olla kiva. Terveellisellä ruoalla tai jollain muulla tavalla voi muistaa naapuria, mummoa tai ukkia, ideoi Heikkinen.

- Vanha sanonta "Mitä itselle haluaisit tehtävän, tee se toiselle" on hyvä. Kun tuotat hyvää mieltä ja fiilistä muille, niin se on varmasti paras lääke, sanoo Teemu Virtala.