1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. oopperat

Oopperajuhlien lipunmyynnissä loppukiri tarpeen

Savonlinnan Oopperajuhlien lipunmyyntitavoitteesta puuttuu vielä yli 20%.Suuri panostus Giuseppe Verdin "La Traviata" -oopperaan on kuitenkin kannattanut.

oopperat
Opperayleisöä Olavinlinnan sillalla.
Paavo Koponen / Yle

Olavinlinnan oopperakatsomo on tänä kesänä ääriään myöten täynnä ainakin kahdeksana iltana. Katsomon täyttää Giuseppe Verdin "La Traviata”. Teosta ei ole ennen tuotettu Olavinlinnassa.

- Tämän kesän kahdeksan esitystä merkitsee suurta taloudellista ponnistusta. Esityksiä on kaksikertainen määrä tavanomaiseen verrattuna. Panostus kuitenkin kannattaa, koska teoksen lipunmyynti on jo ylittänyt tavoitteensa, kertoo festivaalijohtaja Jan Strandholm.

Suosittuja ovat myös pietarilaisen Mihailovksi -teatterin esittämät Verdin "Naamiohuvit" ja Tsaikovskin "Jevgeni Onegin". Verdin "Macbeth" ja Saint Saensin "Samson ja Dalila" ovat myyneet tasaisesti.

Wagner ja perheooppera haasteellista myytävää

Eniten tilaa on vielä Wagnerin "Lohengrinin" ja Kyllösen "Norppaoopperan" esityksissä.

- Ehkä yleisö vierastaa Lohengriniä, koska monet Wagnerin teokset ovat niin pitkiä. Lohengrin kuitenkin mahtuu neljään ja puoleen tuntiin kaksine väliaikoineenkin. Sitä paitsi se on upea teos, jossa kuorolla on suuri rooli, Myyntityötä on vielä tehtävä, kertoo markkinointipäällikkö Helena Kontiainen.

Kokonaisuutena Oopperajuhlien lipunmyyntitavoitteesta puuttuu vielä yli 20 %.

Matkailuyritysten syytä terävöittää markkinointiaan

Oopperajuhlilla toivotaan myös paikallisilta matkailuyrityksiltä tarmokkaampaa markkinointia. Ei riitä jos tuudittaudutaan oopperajuhlien vetovoiman turvaan. Toisalalta esimerkiksi majoituksen saatavuudesta tarvitaan oikeaa tietoa mielikuvien sijaan.

- Ison hotelliketjun saapuminen Savonlinnaan on koventanut kilpailua, eikä muidenkaan pidä jättäytyä menneille vuosikymmenille. Pitää näkyä ja huomioida asiakkaita esimerkiksi pienillä ekstrapalveluilla, jotta jää miellyttävä muisto, Helena Kontiainen rohkaisee.

Lue seuraavaksi