Mustajärvi: Vasemmistoliiton aate haalistunut

Vasemmistoliiton kansanedustaja, eduskunnassa Vasen-ryhmää edustava Markus Mustajärvi arvioi, että puolueen alkuperäinen aatemaailma on hämärtynyt, haalistunut ja laimentunut. 

Kotimaa
Kansanedustaja Markus Mustajärvi.
Yle

Yle uutisissa politiikan tutkija Ville Pernaa ja Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi totesivat, että puolukokouksessa Vasemmistoliitto siirtyi yhä lähemmäs vihreitä.

Myös Vasen-ryhmän kansanedustajan Markus Mustajärven mukaan nyt on lähdetty rajuihin muutoksiin, jotka ovat vain viime aikoina lisääntyneet.

- Kyllähän tämän päivän Vasemmistoliitto on aikalailla eri Vasemmistoliitto, mitä minä olin vuonna 1990 perustamassa, Markus Mustajärvi miettii.

Hän muistuttaa, ettei puolueen toimintalinjaa voi luoda vain ottamalla nippu tiettyjä, osin marginaalisiakin asioita ja keskittyä vain niihin.

- Meillä on kuitenkin työväenliikkeen historiassa niin paljon isoja ja tärkeitä asioita ja periaatteita, jotka pitäisi kuljettaa Vasemmistoliitossakin. Jos oikein tiivistää, mitä Vasemmistoliiton pitäisi olla, niin ekologiset tosiasiat ja reunaehdot tunnustava sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja työn puolue, Markus Mustajärvi lataa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki on väläyttänyt Pelkosenniemeltä lähtöisin olevan kansanedustaja Jyrki Yrttiahon erottamista puolueesta, koska hän kävi puhumassa Suomen kommunistisen puolueen kokouksessa.