1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Lappeenranta

Hito hyvä kaupunki!

Lappeenranta on Hito hyvä - ainakin kahden kaveruksen mielestä. Lappeenrantalaislähtöiset kaverukset haluavat nostattaa kotiseutuylpeyttä hito hyvä -sloganilla. Miesten mielestä Lappeenranta ansaitsee rehtejä nimikkotuotteita, jotka tuovat esiin willimiehen, norpan ja vedyn.

Hito hyvä -puuhamiehet nauttimassa vetyä.
Lappeenranta on Hito hyvä -ainakin Arttu Muukkosen ja Samu Koskisen mielestä.

Lappeenrannan toreilta saatavat herkut, vedyt, maistuvat lappeenrantalaislähtöisille Arttu Muukkoselle ja Samu Koskiselle. Nykyisin Tampereella ja Helsingissä asuvien kaverusten mielestä Lappeenranta on Hito hyvä.

- Koko kaupunkihan on ensinnäkin hiton hyvä, mut sen lisäksi tääl on ihan mahtavan paljon liikenneympyröitä. Sitten täällä on kolme golf-kenttää, seitsemän kauppakeskusta, satama, toinenkin satama, linnoitus, valleja, toreja kaksi, saimaannorppa, willimies ja lehmukset ja nehän on kaikkea, sanoo Hito hyvän toimitusjohtaja Arttu Muukkonen.  

Kuuleha sie, et pitäskö meiän tehä tällänen pikku juttu?

Arttu Muukkonen

Kaikkea ei näekään hyvin, jos on itse liian lähellä. Muukkosellekin ajatus Hiton hyvä -sloganista syntyi Itävallassa vuorenhuipulla.

- Tuli mieleen vaan, et hito hyvä homma. Moni asia on hito hyvä. Kyl Lappeenrantakin on itse asiassa hito hyvä homma. Soitin sitten saman tien Samulle, et kuuleha sie, et pitäskö meiän tehä tällänen pikku juttu, et tuodaan Lappeenrannalle vähän ylpeyttä ja meininkiä, sanoo Muukkonen.

Hiton hyviä stringejä

Kaverukset ryhtyivät tuumasta toimeen ja nyt vanha kotikaupunki saa kunniaa itärajan, norpan, willimiehen ja lehmusten avulla.

- Me ollaan tehty t-paitoja,  sitten meil on tulossa vetystringejä ja tiskirättejä ja kaikenlaista ideaa on valmiina, sanoo Muukkonen.

- Ihan kaikkea ei vielä voi paljastaakaan, sanoo Hito hyvän taiteellinen johtaja Samu Koskinen ja haukkaa Vetyä.

Miehet haluaisivat nostaa lappeenrantalaisten kotiseutuylpeyttä, koska monelta on unohtunut miten hiton monta hyvää asiaa kaupungissa on.

- Miusta tuntuu, että meiän ikäluokka, ne ketkä on käynyt muualla kouluttautumassa ja saattaa tulla töihi takaisin tänne, niin ehkä ne alkaa tajuta tän kaupungin arvon. Sitä myöten myös muut alkavat sen tajuta. Nyt tuntuu, että alkaa olla sellaista hyvää pöhinää, et tehdään yhdessä ja nautitaan eikä vaan murista, nauraa Muukkonen.