Kerttu Horilan työt valloittavat Rauman taidemuseon

Kuvanveistäjä Kerttu Horilan 100 työtä neljän vuosikymmenen ajalta täyttävät Rauman taidemuseon molemmat kerrokset. Näyttely on esillä museossa syyskuun puoliväliin saakka.

Osa Naisten huoneen peilaajista. Kerttu Horilan teos vuodelta 1999. Kuva: Pertti Pitkonen / Yle

Kolme diivaa, sirkusperhe ja muut isokokoiset ja värikkäät keramiikkaveistokset ovat pääosassa lauantaina Rauman Taidemuseossa avautuvassa näyttelyssä.

Kuvanveistäjä Kerttu Horilan laajassa retrospektiivissä on esillä kaikkiaan sata teosta, mukana myös maalauksia ja piirroksia.

Jokaisella näyttelyn ihmisfiguurilla on oma tarinansa. Kabareeteatterin Kolme diivaa (Three Divas, 2008), Rakel, Märtha ja Hertta ovat etuoikeutetusti museon ala-aulassa yleisöä vastassa parhaimpiinsa pukeutuneena. Rakel on teatterin ansiokas johtaja ja Hertta teatterin ikääntynyt ballerina. Kolmas diiva, Märtha on jäänyt roolinsa vangiksi.

Näyttelyn sirkuslaiset ja rottataiteilijat tai naistenhuoneen peilaajat kertovat omaa vahvaa tarinaansa.

Rauman taidemuseon edustalle on tuotu Maire-patsas Porin katukuvasta. Heti siirron jälkeen raumalaiset ovat jo kilvan käyneet kuvauttamassa itseään Mairen vieressä istuen.

Kerttu Horilan värikäs ja puhutteleva näyttely on avoinna Rauman taidemuseossa läpi kesän aina syyskuun 15. päivään asti.