Yrttiahon erottaminen vaikeutuu - Varsinais-Suomesta laajaa tukea

Vasemmistoliiton Varsinais-Suomen piirin suurin osasto toivottaa Jyrki Yrttiahon tervetulleeksi jäsenekseen.

politiikka
Jyrki Yrttiaho.
Jyrki YrttiahoYle

Vasemmistoliiton Turun kunnallisjärjestön ja koko Varsinais-Suomen piirin suurin osasto Työn ja tutkimuksen vasemmistoyhdistys tuomitsee ankarasti puoluejohdon toimet Vasemmistoliiton kansanedustaja Jyrki Yrttiahonerottamiseksi.

Yhdistys päätti kokouksessaan perjantai-illalla, että se ottaa Jyrki Yrttiahon oman paikallisen Raisio 2000 -yhdistyksen jäsenekseen, jos Vasemmistoliitto toteuttaa uhkauksensa ja erottaa koko puolueostaston. Yrttiaho kiittelee yhdistyksen päätöstä.

- Minusta se on ihan oikea päätös, koska tässä tehdään todella suurta vääryyttä niille jäsenille, joilla ei ole minkäänlaista yhteyttä koko asiaan tai näihin syytteisiin, joita minua kohtaan esitetään, Yrttiaho sanoo.

- Ja kun osasto pitää perusteettomana minun erottamistani, se tietysti kutsuu myös minut liittymään jäsenekseen.

Käytännössä Työn ja tutkimuksen vasemmistoyhdistyksen päätös tarkoittaa sitä, että jos Vasemmistoliitto haluaa erottaa Yrttiahon ja Raisio 2000 -puolueosaston, sen pitää erottaa myös Varsinais-Suomen piirijärjestön suurin yhdistys. Yrttiaho epäilee, että niin ei käy.

- En minä sellaiseen usko, sellaista hulluutta ei löydy mistään. Mutta ei tässä tietenkään mistään voi varma olla, Yrttiaho sanoo.

Vasemmistoliiton puoluejohto haluaa erottaa Yrttiahon, koska hän arvosteli omaa puoluettaan viime viikonloppuna Suomen kommunistisen puolueen puoluekokouksessa.