Ampumavälikohtaus Helsingin Länsisatamassa

Poliisi joutui taltuttamaan ampumalla miehen, joka oli ensin ampunut naista rintaan Helsingin Länsisatamassa. Ampumavälikohtaus sattui Länsiterminaalin läheisyydessä vähän ennen yhtä iltapäivällä.

Kotimaa
Hälytysajoneuvoja Helsingin Länsisatamassa ampumiskohtausten jälkeen lauantaina 15. kesäkuuta.
Hälytysajoneuvoja Helsingin Länsisatamassa ampumiskohtausten jälkeen lauantaina 15. kesäkuuta.Miikka Antrell / Throwing Dices Photography

Kiinniottotilanteessa poliisi taltutti aseistautuneen miehen ampumalla tätä alaraajoihin. Alustavien tietojen mukaan mies on ampunut tilanteessa myös itseään.

Loukkaantuneet on toimitettu sairaalahoitoon, eikä heidän tilastaan ole vielä tarkempia tietoja. Poliisi ei osannut myöskään vielä kertoa mitään syytä ampumiselle.

Poliisi jatkaa tutkimuksia tapahtumapaikalla. Loukkaantuneita on tarkoitus kuulustella myöhemmin, kun heidän tilansa sen sallii.

Silminnäkijän mukaan poliisi tuli Länsiterminaalin edustalle rynnäkkökiväärivarustuksessa ja huusi, että pois täältä, jollain on ase. Paikalla olleet olivat juosseet turvaan viereisen Verkkokaupan tiloihin ja kuulleet useampia laukauksia.