Johan Dennelind TeliaSoneran uudeksi toimitusjohtajaksi

TeliaSonera on nimittänyt uudeksi konserni- ja toimitusjohtajaksi Johan Dennelindin.

talous
TeliaSoneran uusi toimitusjohtaja Johan Dennelind.
TeliaSoneran uusi toimitusjohtaja Johan Dennelind.TeliaSonera / Lehtikuva

Euroopan kuudenneksi suurimman teleyhtiön toimitusjohtajaksi on nimitetty Vodacom Internationalin toimitusjohtaja Johan Dennelind.

TeliaSonera kertoo, että Dennelind aloittaa uudessa tehtävässään 1. syyskuuta, mutta on yhtiön käytettävissä heinäkuun alusta lähtien. Per-Arne Blomquist jatkaa virkaatekevänä toimitusjohtajana syyskuun alkuun asti ja palaa sen jälkeen yhtiön varatoimitusjohtajaksi ja talousjohtajaksi.

- Olen ylpeä ja iloinen saadessani tämän luottamuksen osoituksen, ja samalla nöyrä uuden haasteen edessä. TeliaSonera on nykyisellään yksi Euroopan johtavista, kansainvälisillä markkinoilla laajasti toimivista teleoperaattoreista. Odotan innolla pääseväni johtamaan yritystä kohti seuraavaa kehitysvaihetta, kertoo Dennelind tiedotteessa.

Uuden johtajan rekrytointiprosessia johtivat TeliaSoneran hallituksen puheenjohtaja Marie Ehrling, Olli-Pekka Kallasvuo ja Mats Jansson.

- Olen erittäin iloinen saadessamme Johan Dennelindin TeliaSoneran palvelukseen. Dennelind tuo mukanaan lähes 20 vuoden kokemuksen televiestintäalalta. Hän on osoittanut aiemmissa tehtävissään Telenorilla ja viimeksi Vodacomilla, että hän pystyy menestyksekkäästi johtamaan organisaatioita, jotka käyvät läpi laajaa muutosprosessia kansainvälisessä ympäristössä, sanoo Ehrling tiedotteessa.

Yhtiön edellinen toimitusjohataja Lars Nyberg erosi tehtävästään helmikuussa Uzbekistan-kohun saattelemana. Ruotsissa on aloitettu korruptiotutkinta, joka liittyy TeliaSoneran vuoden 2007 Uzbekistanin kauppoihin.

Simulaatiopelejä valmistava Maxis ilmoitti toukokuun lopussa, ettei sen toimitusjohtajaksi valittu Dennelind voi ottaa vastaan tehtävää. Syyksi kerrottiin perhesyyt, joiden vuoksi Dennelindin on tärkeää olla perheensä lähellä Ruotsissa.