1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. internet

Joensuulaispoliisit ihastuttavat Facebookissa - "Työ ootte ihania!"

Joensuulaispoliisien viikonloppuiset päivitykset yhteisöpalvelu Facebookissa keräävät suurta suosiota. Verkossa poliisi voi avautua pienemmistä asioista tai ottaa tiukastikin kantaa keskustelun herättämiseksi.

Kuva: Facebook

Pohjois-Karjalan poliisin kevyt tiedotuslinja yhteisöpalvelu Facebookissa tuottaa tulosta. Poliisi on saanut viime päivinä roppakaupalla positiivista palautetta viikonloppuvuorossa olleiden polisiien raportoinnista. Viime viikonloppuna oli vuorossa Joensuun keskustassa järjestetty Osuuskaupparock.

- Kävimme itsekin rokkialueella tunnelmoimassa ja oli mukava nähdä, että moni perhe oli lähtenyt istuskelemaan piknikvilteille ja fiilistelemään....Nyt takaisin poliisiautoon ja baanalle. Taidetaanpa laittaa jokin rokkibiisi soimaan tunnelman nostamiseksi, "yleispartio Kimmo ja Kari" kirjoittaa poliisin Facebook-sivuilla.

Päivitykset ovat levinneet käyttäjältä toiselle ja kiitosta sataa.

Eihän tänä vuonna kukaan voi olla pahalla tuulella Ilosaarirockissa, kun lauteille astelee muun muassa Lemmy Kilmister.

Yleisjohtopartio Kimmo ja Kari Facebookissa

- Työ ootte ihania, iso käsi teille, poliiseja kiitellään yhdessä viestiketjuista.

- Hienoa, että asian voi kertoa noin kivasti, toisessa keskustelussa suitsutetaan.

Saa ottaa myös kantaa

Pohjois-Karjalan nettipoliisi Olli Korpi kertoo, että kevyet tilapäivitykset ovat poliisin valittu linja. Päivityksillä pyritään luomaan positiivista kuvaa poliisin arjesta.

- Haluamme näyttää, että poliisi ei ole vain uppiniskainen ukonkanttura, joka huutaa ihmisille. Päivitysten tekeminen kuuluu viikonloppuvuoroissa oleville komisarioille. Kun ne kirjoitetaan pikkuisen pilke silmäkulmassa ja huumorimielellä, niin ihmiset jaksavat lukea pitkiäkin päivityksiä. Lähtökohta on, että otetaan jollain tavalla kantaa ja herätetään keskustelua, Korpi kertoo.

Pieniä ja myös mukavia asioita

Viikonloppuna poliisi myös kiitteli joensuulaista Noraa, joka oli ilmoittanut Facebookin kautta pyörätien varrella havaitsemastaan hylätystä polkupyörästä. Jopo-merkkinen pyörä oli tarkoitus luovuttaa omistajalleen lauantaina.

Poliisi ei ole vain uppiniskainen ukonkanttura, joka huutaa ihmisille.

Olli Korpi

- Tämä on pieni asia kokonaiskuvassa, mutta erittäin merkittävä juttu pyörän omistajalle. Ja myös meille. Jokainen selvitetty juttu saa tuntemaan, että annamme veroeuroille vastinetta, Pohjois-Karjalan poliisi kirjoittaa Facebookissa.

- Siellä voi kertoa siis sellaisista pienemmistä tapauksista, jotka eivät uutiskynnystä ylitä. Tarkoituksemme on viestiä, että poliisi tekee paljon muutakin, kuin vain uutisista luetaan, nettipoliisi Olli Korpi sanoo.

Hyvin sujuneesta Osuuskaupparockista intoutuneena poliisi on varovaisen luottavainen myös heinäkuussa Joensuussa järjestettävän Ilosaarirockin sujumiseen.

- Eihän tänä vuonna kukaan voi olla pahalla tuulella Ilosaarirockissa, kun lauteille astelee muun muassa Lemmy Kilmister, yleispartio Kimmo ja Kari kirjoittaa Pohjois-Karjalan Facebook-profiilissa.