Kihauksen järjestelyissä loppukiri

Kihaus Folkin järjestelyt sujuvat Rääkkylässä hyvään malliin. 5.-6. heinäkuuta pidettävän kansanmusiikkifestivaalin mittava esiintyjälista on kasvanut vielä slovenialaisella ryhmällä. Lippujen ennakkomyynti on hyvässä vauhdissa. Kovista taloudellisista ajoista huolimatta järjestäjät ovat saaneet mukavasti sponsorirahaa ja avustuksia.

Kuva: Jouki Väinämö / Yle

Lähestyvä Kihaus Folk -festivaali on entistä kansainvälisempi.

Viimeisin ulkomainen kiinnitys on Folklorna Skupina Emona Sloveniasta. Noin 30 kansantanssijan ja soittajan ryhmä saapuu Rääkkylään koko viikonlopuksi  5.-6. heinäkuuta. Esiintyjiä on myös Saksasta ja Latviasta.

Rääkkylä Folk -yhdistyksen puheenjohtaja Jutta Anttonen kertoo, että taloudellisesti tiukoista ajoista huolimatta järjestelyt etenevät suotuisasti. Lippuja on myyty pirteästi ennakkoon. Myös yhteistyökumppaneita on lähtenyt mukavasti mukaan.

- Itse asiassa tänä vuonna me on saatu tosi hyvin sponsoreita mukaan. Ja ollaan saatu mukavasti myös avustuksia.

- Festivaaleillahan tämä on sellaista kädestä suuhun toimimista, mutta  ei ole selllaista hätää.  Hyvin on kassavirta toiminut. Rahaa on ollut maksuihin ja on vastakin. Ei  mikään hengenhädällinen tilanne, puheenjohtaja Jutta Anttonen kertoo.

Rääkkylän kirkonkylällä, koulukeskuksen ja Perinne-pihan ympäristössä järjestettävän Kihaus Folkin yleisötavoite on reilut 2000 kävijää.

Tapahtuman pääesiintyjiä on 30-vuotisjuhlakiertueellaan oleva kansanmusiikkiyhtye Värttinä, joka esiintyy vuosien tauon jälkeen syntysijoillaan. Iskelmäpuolen ykkösnimi on Suvi Teräsniska.

Kihaus käynnistyy tapahtumaviikolla jo 30. kesäkuuta. Ohjelmassa on muun muassa pelimannileiri, retkimelontaa ja lavatanssit.