1. yle.fi
  2. Uutiset

Talouden uudistusohjelma puhutti valtuustoa neljä tuntia

Turun valtuuston maanantain kokouksessa keskustelua herätti erityisesti talouden uudistusohjelma vuosille 2014-2016. Valtuutetut pitivät puheenvuoroja esityslistalla olleesta ohjelmasta neljän tunnin ajan.

Vasemmistoliitto
Grafiikka, jossa päätöksentekijän nuija ja rahoja.
Yle

Turun kaupunginvaltuuston enemmistö päätti eilen illalla Turun peruskoulujen luokkakokojen kasvattamisesta keskimäärin 1,5 oppilaalla. Vähennyksiä kohdistetaan myös koulunkäyntiavustajien ja opetustoimen hallintohenkilökuntaan.

Eriäviä mielipiteitä käytiin muun muassa siitä, onko kyseessä uudistus- vai säästöohjelma.

Koulujen luokkakoot osoittautui kuitenkin vasemmistoryhmän suurimmaksi kipukohdaksi. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin mukaan puolueryhmä ei voi hyväksyä koululuokkien kokojen kasvattamista.

- Mielestämme se on säästökeino, joka tulee kasvattamaan opettajien työkuormaa huomattavasti ja pitkällä tähtäimellä käy myös kaupungille kalliiksi.

Kokouksessa hyväksyttiin valtuutettu Pentti Huovisen (kok.) esittämä ja SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtajan Jarmo Rosenlöfin kannattama lista 19 muutoksesta ja lisäyksestä vuosille 2014-2016 suunniteltuun talouden uudistusohjelmaan.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ehdotti valtuutettu Pirjo Rinteen (vas.) kannattamana asian palautusta. Ehdotus hävisi äänin 57-9.

Kunnallisveronkorotuksen osalta lopullinen korotustaso päätetään Turun valtuustossa vasta syksyllä. Kiinteistöliikelaitoksen kertalippujen hinnat nousevat, kuten mahdollisesti käy myös asukaspysäköinnin, anniskeluoikeuksien, väyläkorvausten ja mainospaikkojen maksuille.

Lausteen ja Paattisten uimahallit päätettiin pitää auki, kuitenkin siten, että niiden muut ylläpitomallit ja aukioloaikojen mahdolliset supistukset selvitetään.

Myös Kupittaan siirtolapuutarhalle päätettiin selvittää uutta sijantipaikkaa, joka sallisi toiminnan laajentamisen.

Lue seuraavaksi