Britannian tuleva kuninkaallisvauva tuo mukanaan noin 300 miljoonaa

Lapsi on huhtikuussa 2011 avioituneiden Williamin ja Catherinen ensimmäinen ja Britannian tuleva hallitsija.

Prinssi Williamin ja herttuatar Catherine poseerasivat tiedotusvälineille Katen oltua sairaalahoidossa raskauspahoinvoinnin vuoksi 6. joulukuuta. Kuva: Andy Rain / EPA

Britannian prinssi William ja Cambridgen herttuatar Catherinen esikoisen laskettu aika on heinäkuussa. Syntymän lähestyessä tohina tulevan kuninkaallisen ympärillä on lisääntynyt entisestään.

Nyt vauvakuume on levinnyt myös talousasiantuntijoihin, jotka ovat arvioineet, kuinka paljon isoisänsä prinssi Charlesin ja isänsä prinssi Willamin jälkeen perimysjärjestyksessä kolmanneksi asettuvan prinssin tai prinsessan syntymä tuo tuloja Britannialle.

Analyytikkojen mukaan kuninkaallisen vauvan syntymän myötä Britannian kansantalous kasvaa noin 283 miljoonaa euroa.

Tulovirta selittyy pääasiassa uudesta kuninkaallisesta innoitteensa saaneiden tuotteiden myynnin ja turismin lisääntymisellä.

Paitsi monet vähittäiskauppaketjut myös kuninkaallisiin kytköksissä olevat liikkeet ovat jo valmistautuneet Britannian tulevan hallitsijan syntymään.

Muun muassa Royal Collection Trust -säätiö, jonka kaikki tuotot käytetään kuninkaallisten palatsien ylläpitoon ja kunnostamiseen, on tuonut palatsin myymälöihin kaartilaisen univormua muistuttavan vauvan yöpuvun.

Prinssi Charles puolestaan kauppaa Highgroven tiluksiensa myymälässä käsintehtyjä vauvankenkiä, minkä lisäksi herttuatar Catherinen vanhemmat, tulevat isovanhemmat Carole ja Michael Middleton, ovat lisänneet useita tulevaan pikkukuninkaalliseen viittaavia tavaroita erilaisia juhlatuotteita valmistavan yrityksensä valikoimiin.