1. yle.fi
  2. Uutiset

Lottoarvonnan kohtalosta päätös tänään

Veikkaus kertoo tänään päätöksensä lottoarvonnan televisioinnista.

kulttuuri

Yli neljäkymmentä vuotta Ylen kanavilla näkynyt lottoarvonta on pian historiaa. Viestintävirasto on velvoittanut Yleä lopettamaan valtion rahapeliyhtiön Veikkauksen Loton ja yhtiön muiden arvontaohjelmien lähettämisen syyskuun loppuun mennessä. Muita ohjelmia ovat Viking Lotto ja Eurojackpot.

Nykymuotoista lottoarvontaa ei saa näyttää myöskään kaupallisilla televisiokanavilla. Laki televisio- ja radiotoiminnasta kieltää myös kaupallisia kanavia lähettämästä ohjelmia, joissa rohkaistaan ostamaan ohjelman sponsorin tuotteita tai palveluita.

Viestintävirasto katsoo Ylen rikkoneen Yle-laissa säädettyä kieltoa sponsoroitujen ohjelmien tuottamisesta. Ylen rahoitus muuttui veroperusteiseksi viime vuodenvaihteessa.

Veikkaus on maksanut Ylelle peliensä televisioinnista noin kolme miljoonaa euroa vuodessa. Yhteistyö on jatkunut 42 vuoden ajan.

Yle on ilmoittanut sopeutuvansa uuteen tilanteeseen ja noudattavansa viestintäviraston päätöstä.

Yle lähettää Veikkauksen tämänpäiväisen tiedotustilaisuuden Yle Areenassa ja Yle Uutisten verkkosivuilla kello 13 alkaen.

Jutun alaotsikossa luki alun perin virheellisesti, että "Viestintävirasto ja Veikkaus kertovat tänään päätöksensä lottoarvonnan televisioinnista." Alaotsikko on korjattu kello 13.29 muotoon: "Veikkaus kertoo tänään päätöksensä lottoarvonnan televisioinnista."

Lue seuraavaksi