Poliitikon kotiovea hakattiin pulloilla keskellä yötä - Kolmas kerta kolmen kuukauden sisään

Abdirahim Husseinin (kesk.) mukaan ilkivallantekijät olivat olleet hänen naapurinsa luona kylässä. He olivat käyneet häiritsemässä myös toisenkin samassa talossa asuvan yörauhaa, Hussein kertoo.

politiikka
Lasinsiruja helsinkiläisen poliitikon Abdirahim Husseinin kotioven edessä.
Lasinsiruja helsinkiläisen poliitikon Abdirahim Husseinin kotioven edessä 18. kesäkuuta.Abdirahim Hussein

Helsinkiläisen poliitikon Abdirahim Husseinin (kesk.) kerrostaloasunnon ovea hakattiin olutpulloilla maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Kyseessä oli jo kolmas vastaava teko kolmen kuukauden sisään, Hussein kertoo.

- Ensin kirjoitettiin oveen, sitten törhittiin ikkunoita. Tällä kertaa ei näköjään tyydytty siihen, vaan lähdettiin järkyttävällä tavalla herättämään koko perhettä, Hussein sanoo.

Husseinin mukaan ilkivallantekijät olivat olleet hänen naapurinsa luona kylässä. He olivat käyneet häiritsemässä myös toisenkin samassa talossa asuvan yörauhaa, Hussein kertoo.

- Soitin poliisit paikalle. He tulivat vähän yli neljä. Tällöin henkilöt olivat vielä takapihalla riehumassa.

Hussein ei enää tämänkertaisen tapauksen jälkeen usko, että kyse voisi olla pelkästään humalaisten riehumisesta.

- Tämä kohdistui jo kolmatta kertaa omaan perheeseeni. Samassa kerroksessa on kaksi muutakin ovea, joissa on suomenkieliset nimet. Vain meidän oveemme on kirjoiteltu.

Abdirahim Hussein on muun muassa toiminut kaksi kautta Helsingin Keskustanuorten puheenjohtajana. Vuonna 2011 hän oli ehdolla eduskuntavaaleissa, mutta ei tullut valituksi. Tammikuusta 2013 lähtien Hussein on juontanut Yle Puheessa esitettävää radio-ohjelmaa Ali ja Husu.