1. yle.fi
  2. Uutiset

Lottoarvonta MTV3-kanavalle

Loton ja muiden Veikkauksen rahapelien televisioidut arvonnat siirtyvät yli neljänkymmenen vuoden jälkeen Yleltä kaupalliselle MTV3-kanavalle.

kulttuuri
Veikkauksen toimitusjohtaja Juha Koponen ja MTV Oy:n toimitusjohtaja Heikki Rotko
Veikkaus piti tiistaina tiedotustilaisuuden, jossa kerrottiin Veikkauksen pelien tulevasta televisioinnista.

Loton ja Veikkauksen muiden arvontaohjelmien lähettäminen loppuu Ylen kanavilla syyskuun loppuun mennessä. Muut pelit ovat Viking Lotto- ja Eurojackpot-arvonnat.

MVT3 lähettää tulevaisuudessa lottoarvonnan kymmenen uutisten ja urheilun välissä.

Myös Nelosen Keno on ollut Ylen toteuttama. Tulevaisuudessa Keno-arvonnan toteuttaa MTV3 ja lähettää Nelonen.

Lottoarvonnan muoto tulee pysymään pääpiirteittäin ennallaan. Laki televisio- ja radiotoiminnasta kieltää kuitenkin myös kaupallisia kanavia lähettämästä ohjelmia, joissa rohkaistaan ostamaan ohjelman sponsorin tuotteita tai palveluita. Lähetysten muotoa hiotaan vielä.

Ylessä katsotaan, että kansallisen rahapeliyhtiön ja kansallisen yleisradioyhtiön yhteistyö on hyödyttänyt suomalaista yhteiskuntaa ja suomalaisia. Yhtiö kuitenkin sopeutuu uuteen tilanteeseen.

Loppumetreillä Yle neuvotteli lottoarvonnan ja muiden rahapelien tuotannon jatkamisesta omilla studioillaan, vaikka lähetys olisikin nähty kaupallisella kanavalla. MTV3 haluaa kuitenkin tuottaa ja toteuttaa arvonnan itse.

Toimitusjohtaja Juha Koponen kertoi Veikkauksen järjestämässä tiedotustilaisuudessa, että myös Nelonen oli keskusteluissa mukana.

- Tekemäämme arvioon vaikutti moni tekijä, kokonaisuus ratkaisi. Hintakilpailua sanan varsinaisessa merkityksessä ei käyty, sanoo Koponen.

Koposen mukaan lottoarvontakone siirtyy kadun yli Pasilasta Ylen toimipisteestä MTV3:n tiloihin.

Lue seuraavaksi