1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. käsityöt (tuote)

Lasten kesäiset käsityöpajat käynnistyvät jälleen Porissa

Miltä kuulostaisi "förskottijuhannus" vihtoja tehden ja pannukakkua ja kahvia nauttien? Entä keppihevostyöpaja tai vaikka kangaspuilla kutominen? Kulttuuritalo Toivon pihapiirissä touhutaan tänäkin kesänä lasten kanssa käsityöpajojen merkeissä.

Kuva: Jari Laasanen/ Yle

Korsmanin talon pihapiirissä, Porin viidennessä osassa järjestetään tänäkin kesänä perinteeksi muodostuneita lasten työpajoja. Työpajat käynnistyvät juhannusviikolla ja jatkuvat  heinäkuun loppuun. Korsmannin idyllisessä pihapiirissä järjestetyt pajat ovat kasvattaneet suositotaan kesästä toiseen.

- Askarrellaan paljon. Tehdään hernetäytteisiä eläimiä, huovutusta, mosaiikkeja ja paljon muuta. Pajat on otettu hyvin vastaan ja kävijöitä on ollut parhaimmillaan viisikymmentä lasta ja neljäkymmentä aikuista, kertoo museoapulainen Hanna Paasikoski.

Toiminta käynnistyy keskiviikkona "förskotti-Juhannuksella", jossa on luvassa musiikkiesityksiä ja pannukakkutarjoilua. Torstaina lasten Juhannuspajassa tehdään saunavihtoja. Tapahtumat ovat maksuttomia.

Juhannuksen jälkeen työpajoja järjestetään tiistaisin ja torstaisin klo 11-14. Osa tapahtumista on maksuttomia, työpajapäivinä materiaalimaksu 5 €.

Rakennuskulttuuritalo Toivon pihapiirissä sijaitseva  Korsmanin talo on kuvitteellisen kaksilapsisen Korsmanin perheen koti vuodelta 1951. Korsmannin talo avattiin yleisölle tänään.