Katutähdet esillä kirjaston hyllyjen välissä Joensuussa

Joensuussa esitellään kesän aikana perinteisen Alanko katutähdeksi -kilpailun historiaa. Joensuun pääkirjaston näyttelyssä nähdään valokuvia viimeisen vuosikymmenen ajalta.

kirjastot
Alanko Katutähdeksi  -valokuvanäyttelyn kuvia
Yle / Lasse Laitinen

Heinäkuussa Popkatu-festivaalin yhteydessä nähtävä kisa järjestetään tänä kesänä jo 13. kertaa. Vuosien varrella tapahtuma on toiminut ponnahduslautana erityisesti muusikoille.

-Varmaan tämä on yksi ponnahduslauta lähteä tekemään omannäköistä uraa. Se ei varmaan ole tänä päivänä paras keino, että menee managerin juttusille ja manageri alkaa kertoa kuinka alat pukeutua ja mitä esität. Katutähti-kilpailussa pääsee esittämään sitä mitä haluaa esittää yleisölle, tuumaa Popkatu-festivaalin isä Joke Leppänen.

Katutähtiä on haettu vuodesta 2001 lähtien. Kaikille avoimella valtakunnallisella katuesiintyjäkilpailulla on pyritty edistämään Suomessa vielä lapsenkengissä olevaa katusoitto- ja katuesiintyjäkulttuuria.

Joke Leppänen
Popkatu -festivaalin isä Joke LeppänenYle / Lasse Laitinen

Katutähtiä kirjastolla -näyttelyn kuvakalkadin tutkaileminen ilahduttaa Joke Leppästä.

- Tässä näkee nimenomaan esiintyjien kirjon. Ihmisten kannattaa käydä kesällä tsekkaamassa Alanko katutähdeksi -kisaa, siellä on ilo ylimmillään. Siellä ei haittaa sade eikä aurinko tai mikään, esiintyjät ottavat kyllä tilan haltuunsa.