Helluntaikonferenssissa ollaan yllättävän lähellä

Helluntaiherätyksen perinteinen juhannuskonferenssi Keuruun Isossa Kirjassa alkaa tänään. Tapahtumassa käsitellään tänä vuonna lähimmäisyyttä.

Keuruu
Raamattu alttarilla.
Petri Aaltonen / Yle

Keuruulla järjestettävään juhannuskonferenssiin kokoontuu odotusten mukaan noin 30 000 osanottajaa.

- Jos säät ovat suotuisat, niin kuin ennusteet ovat luvanneet, vieraita voi tulla enemmänkin, sanoo konferenssi-isäntä Marko Halttunen.

Tapahtumajärjestelyt saatiin valmiiksi hyvissä ajoin. Isot teltat ja palvelupisteet olivat pystyssä jo keskiviikkona.

- Oikeastaan ollaan päivän etuajassa. Mutta on ihan hyvä, että ehditään pikkaisen myös hengähtää ennen kuin juhlaväki tulee, Halttunen totesi eilen.

Tapahtumapaikkaa ei tarvetta vaihtaa

Tapahtuma täyttää tänä vuonna 60 vuotta, joista viimeiset 20 vuotta se on järjestetty Keuruun Iso Kirja -konferenssikeskuksessa. Paikkakunnan vaihdokselle ei ole ollut tarvetta.

- Juhannuskonferenssi on jo juurtunut Ison Kirjan maaperään. Näin iso tapahtuma vaatii sellaisen infrastruktuurin, että ei olisi järkeä kierrättää sitä kertakäyttötapahtumana, sanoo Marko Halttunen.

Halttusen mukaan Keuruu on hyvällä paikalla koko Suomea ajatellen.

- Tänne on riittävän lyhyt ja riittävän pitkä matka vähän joka puolelta.

Ohjelmasssa on nimekkäitä muusikkoja

Itse tapahtuman sisällä pieni uudistuminen on Marko Halttusen mukaan tervetullutta.

- Tänä vuonna luvassa on erittäin hyvää musiikkia. Amerikkalainen gospel-laulaja David Phelps pitää torstai-iltana jättikonsertin. Juhannusaattoiltana Keuruun kirkossa on hyväntekeväisyyskonsertti, jossa konsertoivat kansallisoopperan artistit Maria Kettunen-Korhonen ja Jyrki Korhonen.

Teemana arjen auttaminen

Juhannuskonferenssin teema on tänä vuonna Laupias taivas - yllättävän lähellä.

- Teemalla haluamme herätellä laupeuden työhön ja arjen diakoniaan.

Ohjelmassa on muun muassa keskustelufoorumi, jossa pohditaan arjen diakoniaa. Keskustelemaan tulee esimerkiksi emerituspiispa Eero Huovinen.

- Meidän aikamme ja yhteiskuntamme tarvitsee laupiaita samarialaisia, jotka tulevat yllättävänkin lähelle, jotka auttavat ihmisiä heidän elämänsä taisteluissa, Halttunen sanoo.

- Haluamme tänä vuonna antaa eväitä lähimmäisen auttamiseen.

Omanlaisensa lähimmäisentyö on myös tapahtuman organisoiminen talkoovoimin.

- Meillä on varsin massiivinen koneisto tietysti pyörimässä, noin kaksituhatta talkoolaista. Kyllä se on iso urakka, ja ison hatunnoston paikka tälle talkooarmeijalle. Se luo tapahtumalle oman tunnelmansa, toteaa Marko Halttunen.