Angelina Jolien sijaisnäyttelijä haastoi News Corpin oikeuteen puhelinurkinnasta

News of the World -lehti kuunteli brittinäyttelijä Eunice Huthartin vastaajaviestejä, joita hän oli saanut muun muassa Angelina Jolielta Mr. & Mrs. Smith -elokuvan kuvausten aikaan.

Ulkomaat

News Corp -yhtiön puhelinurkintaskandaali on levinnyt oikeusistuimiin myös Atlantin toisella puolella. Britanniasta alkanut kohu rantautui Yhdysvaltoihin, kun englantilaisnäyttelijä Eunice Huthart haastoi News Corpin oikeuteen puhelimensa salakuuntelusta New Yorkissa.

Oikeuskanteen mukaan Huthart syyttää nyttemmin lopetettua News of the World -lehteä puhelimensa vastaajan ääniviestien kuuntelusta. Huthart sanoo menettäneensä useita vastaajaviestejä erityisesti 2004 ja 2005, kun hän työskenteli Angelina Jolien sijaisnäyttelijänä muun muassa elokuvassa Mr. & Mrs. Smith. Huthart on myös Angelina Jolien ensimmäisen biologisen lapsen kummitäti.

Huthartin matkapuhelimen numero, liittymän tilinumero ja henkilökohtainen koodi olivat Glenn Mulcairen muistiinpanoissa. Mulcaire tuomittiin Britanniassa kuuden kuukauden vankeuteen 2007 hänen murtauduttuaan lukuisten ihmisten vastaajaviesteihin News of the World -lehden pyynnöstä. Lehti lopetettiin 2011

Kanteessa vaaditaan korvauksia ja rangaistuksia mediamoguli Rupert Murdochin News Corp -yritykseltä sekä News International ja News Group Newspapers -yhtiöiltä. News of the World -lehti lakkautettiin 2011 puhelinurkintaskandaalin vuoksi.

Lähteet: AFP