Talkoolaiset pitävät Kypärämäen kirjastoa auki myös syksyllä

Vapaaehtoisten vetämät asukasillat jatkuvat syksyllä Kypärämäen pienkirjastossa Jyväskylässä. Kaupunki ja asukasyhdistys eivät ole vielä virallisesti sopineet jatkosta, mutta molemmat osapuolet ovat valmiita jatkamaan.

vapaaehtoistyö
Heli Hänninen Kypärämäenkirjaston kassalla.
Mikko Suhonen

Kirjaston pyörittämistä vapaaehtoisvoimin kokeiltiin Kypärämäessä huhti-toukokuussa. Kahtena iltana viikossa kirjasto oli auki iltaan asti ja kirjastoa valvoivat asukasyhdistyksen vapaaehtoiset.

- Palaute on ollut positiivista. Esimerkiksi vanhemmat ovat olleet tyytyväisiä, että ovat voineet tulla kirjastoon siksi aikaa, kun lapsi on harrastuksessa. Kypärämäen ja Köhniön alueella ei ole oikeastaan muuta paikkaa, jonne illalla voisi mennä. Meillä ei ole mitään yhteistä olohuonetta, kertoo vapaaehtoisena kirjastovalvojana toimiva Anna Autere.

Kuukausittaisia teemailtoja

Talkoolaiset ovat jo miettineet toiminnan laajentamista kuukausittaisiin teemailtoihin.

- Meillä on Facebookissa Kotikylä-ryhmä ja siellä olemme ideoineet esimerkisi tällaista, että ihmiset voisivat opettaa toisilleen uuden teknologian käyttöä, tablettitietokoneiden käyttöä ja muuta, Anna Autere kertoo.

Myös yhteiset keskusteluillat ovat nousseet esille.

- Eli pyytäisimme näitä kaupungin virkamiehiä vierailemaan. Ja kerran kuukaudessa voisimme pitää kirjakahvilaa, mikäli kaupungin puolelta ei ole siihen estettä. Järjestäisimme kahvi- ja mehutarjoilua ja siinä voisi sitten vaihtaa ihan vapaasti ajatuksia, Autere miettii.